Daugavgrīvā ūdens atdzisis līdz +2,6 grādiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ūdens temperatūra Rīgas jūras līcī pie Daugavgrīvas sestdienas rītā pazeminājusies līdz +2,6 grādiem, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Ļoti auksts ūdens ir arī Saulkrastu apkaimē - sestdienas rītā Skultē bija tikai +6,5 grādi. Jūrmalā ūdens temperatūra ir nedaudz augstāka, Lielupes grīvā no rīta bija +13 grādu. Pie Kolkas un Rojas sestdienas rītā ūdens bija iesilis līdz +12..+14 grādiem, pie Mērsraga - līdz +16 grādiem.

Atklātā jūrā pie Ventspils ūdens temperatūra svārstās ap +16 grādiem, bet pie Liepājas sestdienas rītā bija +19 grādu silts ūdens. Tiesa, gaisa temperatūra Liepājā ir par trim grādiem zemāka un tuvākajā laikā siltums Liepājā neatgriezīsies, prognozē sinoptiķi.

Ūdens temperatūra Latvijas upēs un ezeros ir vidēji +20..+24 grādi.

Ļoti zemā ūdens temperatūra vietām Rīgas jūras līča piekrastē skaidrojama ar apvelingu - vējam ilgstoši pūšot virzienā no sauszemes uz jūru, siltais ūdens virsējais slānis tiek aizpūsts prom no piekrastes un tā vietā paceļas auksts ūdens no lielāka dziļuma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu