Lietusgāzes atsvaidzina gaisu. Arī naktī un svētdien gaidāms pērkons

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien virs Latvijas veidojas daudzi gubu mākoņi, kas nes lokālas lietusgāzes un pērkona negaisu, vietām līs un zibeņos arī tuvākajā diennaktī.

Gaisa temperatūra sestdienas pēcpusdienā bija no +15..+19 grādiem Kurzemes rietumu piekrastē līdz teju +30 grādiem vietām Vidzemē, Rīgā gaiss sakarsa līdz +29 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Naktī pūtīs lēns vējš un gaisa temperatūra pazemināsies līdz +13..+18 grādiem. Dienā valsts austrumos saglabāsies lēns mainīga virziena vējš, citviet iegriezīsies mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš, negaisa laikā vietām gaidāmas stipras vēja brāzmas. Gaisa temperatūra svētdien paaugstināsies līdz +21..+26 grādiem, valsts austrumos līdz +29 grādiem, bet Kurzemes rietumu krastā nebūs siltāks par +17 grādiem.

Sagaidāms, ka svētdienas pēcpusdienā lietus un negaisa mākoņi koncentrēsies virs valsts centrālās daļas, izņemot Vidzemes piekrasti.

Rīgā naktī iespējams lietus un pērkona negaiss, dienā debesis būs daļēji apmākušās un diena galvaspilsētā varētu aizritēt bez lietus. Vējš mēreni pūtīs no ziemeļrietumiem. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +18 grādiem, dienā gaiss iesils līdz +24 grādiem, līča piekrastē - līdz +21 grādam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu