Negaisa laikā vietām lūzuši koki, applūdušas ielas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītāja foto

Sestdien daudzviet Latvijā bijis pērkona negaiss, vietumis tas nesis ļoti stipru lietu, vēja brāzmas ar vētras spēku un pamatīgu krusu, pavēstīja aculiecinieki.

Izgāzti koki un cilvēki bez elektrības

Pievakarē vējš izgāzis vairākus kokus Olainē, stipras vēja brāzmas pēcpusdienā negaisa laikā bija arī vietām Rīgā, vējš postījumus nodarījis Pļavniekos. Ziņas par krusu saņemtas no visiem reģioniem, tostarp pamatīga krusa bijusi Kuldīgas, Saldus, Ventspils un Siguldas apkaimē, krusa novērota arī Rīgā.

Foto: TVNET lasītaja foto

Spēcīgākās un plašākās lietusgāzes skāra Kuldīgas un Saldus novadu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra meteoroloģiskā radara dati.

Lietusgāzes un pērkona negaiss sestdienas vakarā ir vēl vietām Kurzemē un Vidzemē, kā arī Daugavpils apkaimē.

Negaisu dēļ vairākiem tūkstošiem "Latvenergo" klientu bija īslaicīgi elektroapgādes traucējumi, liecina elektroapgādes atslēgumu karte kompānijas mājaslapā internetā.

Arī svētdien iespējams negaiss

Spēcīgs negaiss vietām Latvijā - galvenokārt valsts centrālajā daļā - iespējams arī svētdienas pēcpusdienā, prognozē sinoptiķi.

Sagaidāms, ka svētdienas pēcpusdienā lietus un negaisa mākoņi koncentrēsies virs valsts centrālās daļas, izņemot Vidzemes piekrasti.

Rīgā naktī iespējams lietus un pērkona negaiss, dienā debesis būs daļēji apmākušās un diena galvaspilsētā varētu aizritēt bez lietus. Vējš mēreni pūtīs no ziemeļrietumiem. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +18 grādiem, dienā gaiss iesils līdz +24 grādiem, līča piekrastē - līdz +21 grādam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu