Fukusimas AES bīstamu radiāciju saņēmuši jau 100 strādnieki

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau vairāk nekā 100 cilvēki avarējušajā Fukusimas atomelektrostacijā (AES) Japānā saņēmuši bīstami lielu radiācijas starojumu, atsaucoties uz jaunāko Japānas varas iestāžu statistiku, ziņo newsru.com.

Kompānija TEPCO apliecina, ka no šiem vairāk nekā 100 cilvēkiem astoņi saņēmuši radiācijas apstarojumu, kas pārsniedz 250 milizīvertus.

Medicīniskās pārbaudes radioaktīvā apstarojuma un tā radīto seku noteikšanai veiktas jau kopumā 3726 cilvēkiem, kuri AES tuvumā strādājuši kopš marta avārijas.

Bērniem dalīs radiācijas mēriekārtas

Tikmēr Fukusimas pilsētas iestādes paziņojušas, kas plāno vietējiem bērniem izdalīt 34 tūkstošus radiācijas dozimetru, lai noskaidrotu, kādu apstarojumu bērni saņēmuši. Pilsēta atrodas 60 kilometru attālumā no avarējušās AES. Eksperti norāda, ka radiācija vissmagāk skar tieši augošus organismus, tādēļ īpaši apdraudēti ir bērni un grūtnieces.

Mēriekārtas bērniem būs jānēsā trīs mēnešus garumā visu diennakti.

Aizliegtā radiācijas zona ap AES joprojām 20km

Zona, kurā cilvēkiem radiācijas dēļ aizliegts uzturēties, joprojām ir tikai 20 kilometru rādiusā ap AES. Tomēr iedzīvotāji un arī radiācijas eksperti bīstas, ka lielu apstarojumu iespējams gūt arī lielākā attālumā no AES.

Jau ziņots, nesen ažiotāžu internetā izraisīja video, kurā redzams trusītis bez ausīm - video ievietotājs apgalvo, ka trusītis dzimis Fukusimas reģionā un tiek pieļauts, ka mutācija notikusi tieši radiācijas dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu