Sinoptiķi: Jāņos būs nepastāvīgi laika apstākļi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Līgo svētku dienās un tām sekojošajās brīvdienās laika apstākļi Latvijā būs nepastāvīgi - laiks būs mākoņains, brīžiem skaidrosies, bet vietām gaidāms arī īslaicīgs lietus, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Jaunākās laika prognozes liecina, ka plašākās un nokrišņiem bagātākās nokrišņu zonas pāri Latvijai virzīsies 23.jūnijā pa dienu un naktī uz 24.jūniju, kā arī 26.jūnijā, tomēr arī starp šīm nokrišņu zonām atsevišķos reģionos gaidāms neliels īslaicīgs lietus, iespējams arī pērkona negaiss.

Valdošie vēji laikā no 23.jūnija līdz 26.jūnijam lielākoties būs mēreni dienvidrietumu, rietumu puses vēji. Naktīs gaiss atdzisīs lielākoties līdz plus 8, plus 13 grādiem, bet dienas laikā maksimālā temperatūra gaidāms no plus 15, plus 17 grādiem jūras piekrastē līdz plus 20, plus 23 grādiem Latvijas dienvidaustrumu rajonos.

Kā norāda sinoptiķi, pēc karstā un sausā jūnija sākuma mēneša otrajā pusē laika apstākļus mūsu reģionā noteiks atlantiskās gaisa masas, līdz ar to debesis daudz biežāk aizklās mākoņi, līs, ducinās pērkons un gaiss būs vien silts, atsevišķās dienās pat vēss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu