Rīgā nolijusi trešdaļa mēneša normas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kopējais nokrišņu daudzums Rīgas centrā pirmdien sasniedza 20 milimetru jeb nepilnu trešdaļu no mēneša normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Rīgu pirmdien šķērsoja vairāki gubu mākoņi, kas nesa lietusgāzes, pērkona negaisu un krusu. Visstiprākais lietus un krusa bija ap plkst.16, kad krusas graudi, kas bija zirņu lielumā, dažviet Rīgā zemi noklāja baltu.

Gaisa temperatūra spēcīgo nokrišņu laikā galvaspilsētas centrā pazeminājās līdz +11,4 grādiem, bet maksimālā gaisa temperatūra dienas pirmajā pusē bija +18,9 grādi.

Pērkona negaiss ar lietusgāzēm pirmdien bija arī daudzviet citviet valstī, tomēr lielākais nokrišņu daudzums reģistrēts Rīgā. Vēja ātrums brāzmās negaisa laikā vietumis pastiprinājās līdz 17 metriem sekundē, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" dati.

Laikapstākļi nav radījuši lielus traucējumus elektroapgādē - saskaņā ar datiem "Latvenergo" mājaslapā internetā plkst.18 avārijas atslēgumi bija reģistrēti 192 transformatoru punktu teritorijās 1847 klientiem.

Jau ziņots, ka arī otrdien daudzviet Latvijā - jo īpaši dienā Vidzemē un Latgalē - gaidāms lietus un pērkona negaiss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu