Līgo nakts Latvijā varētu tikt aizvadīta bez nokrišņiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šovakar, īsto saulgriežu nakti, sola bez nokrišņiem un rīt, trešdien, tikai vietām nedaudz uzlīs. Trešdien gaiss kļūs par pāris grādiem siltāks. Savukārt Līgo dienā, 23.jūnijā, neskatoties uz to, ka Latviju no dienvidrietumiem šķērsos plaša nokrišņu zona, naktī uz 24.jūniju lietus Latvijā netiek prognozēts, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Līgo dienā līs, bet nakts bez nokrišņiem

Līgo dienā nokrišņi virzīsies pāri visai Latvijas teritorijai. Lietus sāksies Kurzemes pusē, taču bez lietus dienas laikā neiztiks arī Vidzemē un citviet. Vietām lietus var būt spēcīgs ar pērkona negaisu.

Paredzams, ka nokrišņiem bagātā lietus mākoņu zona Latvijas teritoriju pametīs tikai pašā Līgo vakarā. Līdz ar to nakts lielākā daļa paies bez nokrišņiem, un tikai ļoti agrās rīta stundās lietus atkal gaidāms valsts rietumu rajonos.

Gaisa temperatūra 23.jūnija dienā būs no plus 18 līdz plus 23 grādiem, bet naktī - plus 10, plus 15 grādi.

Jāņu dienā lietus un pērkona negaiss

Jāņu dienā, 24.jūnijā, atkal visā teritorijā gaidāms īslaicīgs lietus un arī pērkona negaiss. Bez nokrišņiem Jāņu dienā varētu iztikt vien Latgales pusē. Gaisa temperatūra Jāņu dienā būs par dažiem grādiem zemāka. Maksimālā gaisa temperatūra dienā tiek prognozēta plus 17, plus 22 grādi.

Arī atlikušajās divās brīvdienās - 25.jūnijā un 26.jūnijā - vietām būs gaidāms īslaicīgs lietus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu