Ultravioletā starojuma intensitātei rekordaugsts līmenis

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Ultravioletā starojuma intensitāte Baltijas jūras reģionā sasniegusi rekordaugstu līmeni, liecina dati no Tartu observatorijas.

Tuvojas absolūtajam rekordam

Maksimālā ultravioletās radiācijas indeksa vērtība Tartu trešdien ap plkst.13 sasniedza atzīmi 8,6, kas ir tuvu absolūtajam rekordam.

Tuvākajās dienās ultravioletā radiācija saglabāsies nemainīgi augsta, jo ozona slānis virs Eiropas un it īpaši virs Ziemeļeiropas ir plānāks nekā ierasts. Sauli palaikam gan aizsegs mākoņi, prognozē sinoptiķi.

Saulē labāk nekarsēties

Uzturoties saulē, nepieciešams valkāt aizsargājošu apģērbu, nēsāt galvassegu un saulesbrilles vai lietot saulessargu. Dienas vidū, kad saules stari ir visspēcīgākie, cilvēki ar īpaši jutīgu ādu var iegūt apdegumus pat desmit minūtēs. Laikā no plkst.11.30 līdz 15.30 vajadzētu izvairīties no atrašanās tiešos saules staros. Īpaši no saules ietekmes jāsargā mazi bērni, atgādina mediķi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu