Lielākie negaisa postījumi pagaidām Zemgalē

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Trešdienas vakarā vietām Latvijas rietumu un centrālajā daļā, tostarp Rīgā, plosījies spēcīgs pērkona negaiss, līdz šim lielākie negaisa postījumi bijuši Baldones, Bauskas, Iecavas, Jaunjelgavas un Rundāles novadā, kur plkst.21 bez elektrības bija vairāk nekā pieci tūkstoši "Latvenergo" klientu, liecina elektroapgādes atslēgumu karte kompānijas mājaslapā.

Elektroapgādes pārrāvumus izraisījuši vēja sagāzti koki un zibens spērieni. No iedzīvotājiem saņemtas ziņas, ka pērkona negaisu vietām Zemgalē pavadījusi ne tikai vētra un stipras lietusgāzes, bet arī krusa. Pirms deviņiem vakarā ļoti spēcīga pērkona lietusgāze ar brāzmainu vēju sasniedza arī Rīgu, pirms tam galvaspilsētā lija mēreni.

Tuvākajās stundās vietām valsts centrālajā un rietumu daļā vēl stipri līs un plosīsies negaiss. Naktī stiprākās lietusgāzes gaidāmas Kurzemē, savukārt valsts austrumu daļā saglabāsies sauss un mierīgs laiks, prognozē sinoptiķi.

Kā vēstīts iepriekš, spēcīgs negaiss vietām Zemgalē plosījās arī naktī uz otrdienu, bez elektrības atstājot aptuveni piecus tūkstošus "Latvenergo" klientu - galvenokārt Bauskas un Vecumnieku novadā. Vēlāk tika saņemtas ziņas par vēja lauztiem un ar saknēm izgāztiem kokiem un lielu krusu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu