Rīgā krusa izsit logus, bet zibens sagāž māju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdienas vakarā pērkona negaiss vietām Rīgā lauzis kokus, atnesis lielu krusu un applūdinājis ielas. Krusa bijusi tik liela, ka kopā ar vēju tā vietām Pārdaugavā izsitusi logus, vēsta aculiecinieki. Spēcīgā negaisa laikā zibens iespēris neapdzīvotā namā Rīgā, kā rezultātā piecstāvu ēkai sabrukusi siena.

Zibens spēriena dēļ sagāžas ēka

Spēcīgā negaisa laikā šovakar zibens iespēris kādā ēkā Ģertrūdes ielā, kā rezultātā piecstāvu namam sabrukusi siena, ziņo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā. Nams ir bīstams, tāpēc patlaban tas ir ierobežots.

Zibens iespēris ēkā, kas atrodas Ģertrūdes ielā 125, taču ugunsgrēku spēriens nav izraisījis.

Foto: LETA

Māju nojauks

Rīgas domes amatpersonas ir sazinājušās ar vakar zibens spērienā cietušās neapdzīvotās ēkas Ģertrūdes ielā 125 īpašniekiem, kuri apņēmušies iespējami ātri šo ēku nojaukt, informēja domes Īpašuma departamenta preses pārstāve Ilze Krūkle.

Rīgas domes Īpašuma departamenta Būvniecības pārvaldes direktors Rihards Rusins un departamenta direktors Oļegs Burovs ceturtdienas rītā jau devušies apskatīt zibens sasperto māju. Viņi tikušies ar ēkas īpašnieku - SIA "Latnami" pārstāvjiem un saņēmuši no uzņēmuma solījumu, ka ēka pēc iespējas drīzāk tiks nojaukta. Šobrīd jau tiekot gatavots darbu izpildes līgums.

Kā ierasts - ielas applūdušas

Spēcīgās lietusgāzes šovakar vietām appludināja galvaspilsētas ielas, radot problēmas autovadītājiem. Pārdaugavā lietus ūdens dēļ bija grūti izbraukt vairākas ielas, piemēram, Valguma un Jēkabpils ielu.

Foto: LETA

Dažas ielas bija zem ūdens. Rīgas domes Satiksmes departaments ziņo, ka lūstošs koks sarāvis tramvaja vadus, tādēļ 7.tramvajs kursē līdz depo.

Lietus un dziļo peļķu dēļ šovakar noslāpušas automašīnas arī jau tradicionāli applūstošās vietās, piemēram, vairākas mašīnas palikušas stāvam pie uzbrauktuves uz Salu tilta Krasta ielā. Arī citviet Krasta ielā, piemēram, "Lido" apkaimē un pie Ogres ielas lietusgāzes un plūdu dēļ stāv vairākas automašīnas.

Lietusgāžu dēļ applūdusi arī Ropažu iela netālu no krustojuma ar Džutas ielu, tāpēc apstājušies vairāki 6.maršruta tramvaji, savukārt autovadītāji mēģina ar dažādiem manevriem apbraukt applūdušo posmu.

Spēcīgais lietus trešdienas vakarā daudziem lika pilsētas centrā meklēt pajumti, bet kāds gājējs par prātīgu bija atzinis novilkt virsdrēbes spēcīgā lietus laikā.

Rīgā negaiss jau rimies

Naktī postošs negaiss vairs nav gaidāms, bet vietām - pārsvarā Kurzemē - vēl iespējamas stipras lietusgāzes, prognozē sinoptiķi.

Trijās turpmākajās dienās laiks būs karsts, daudzviet īslaicīgi līs, atsevišķos rajonos gaidāms pērkona negaiss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu