ASV pārņēmis nepieredzēts karstums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV centrālos un austrumu reģionus šonedēļ pārņēmis nepieredzēts karstuma vilnis un nomācošs mitrums, liekot iedzīvotājiem meklēt patvērumu no tveices un rekordaugstās temperatūras.

"Bīstamais karstuma vilnis saglabāsies lielākajā daļā ASV austrumu un centrālo reģionu, un paredzams, ka atlikušajā nedēļā lielais karstums un gaisa mitrums izpletīsies līdz Ohaio upes ielejai un Austrumkrasta štatiem," vēsta ASV Nacionālā meteoroloģijas dienesta (NWS) mājaslapa.

Karstuma vilnis ar vidējo temperatūru virs 37 grādiem pēc Celsija skalas pašlaik izpleties 17 štatos no Teksasas līdz Mičiganai.

Laikraksts "The New York Times" ziņo, ka ar lielo karstumu tiek saistīta 22 cilvēku nāve.

Meteoroloģijas dienests karstuma viļņa skartajos štatos ir izplatījis brīdinājumus par to, ka karstais laiks varētu saglabāties, jo atmosfēras augstākajos slāņos ir lieli augsta spiediena apgabali.

Meteorologi paredz, ka piektdien gaisa temperatūra varētu sasniegt pat 40 līdz 46 grādus pēc Celsija un šāda temperatūra saglabāsies arī nedēļas nogalē.

Lielā karstuma dēļ daudzos reģionos ceturtdien reģistrēta rekordaugsta temperatūra - Aiovas štatā 51 grāds pēc Celsija, savukārt Merilendas štatā, netālu no ASV galvaspilsētas, 42 grādi pēc Celsija.

Turpretim Vašingtonā ceturtdien piedzīvots ārkārtīgi liels gaisa mitrums, tādēļ daudzi iedzīvotāji pa pilsētu staigāja ar lietussargiem, bet citi izbaudīja atvēsināšanās iespējas vēlajās vakara stundās, kad gaiss bija vēsāks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu