Negaiss tuvojas arī Rīgai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Tabaks

Šodien, sākot ar dienvidu rajoniem, Latvijā gaidāms pērkona negaiss, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi. Jau pēc plkst. 15 vietām Latvijā - galvenokārt Zemgalē un Kurzemē, īpaši reģiona dienvidos, - ir stipras pērkona lietusgāzes.

Piektdienas vakarā Rīgai no dienvidaustrumiem tuvojas pērkona negaiss, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

LVĢMC izplatījis brīdinājumu par iespējamu vēja pastiprināšanos Rīgā līdz 20 metriem sekundē. Negaiss, kas tuvojas Rīgai, Kokneses novadā bez elektrības atstāja aptuveni divus tūkstošus mājsaimniecību, vēlāk šis skaitlis saruka līdz nepilnam tūkstotim, liecina "Latvenergo" elektroapgādes atslēgumu karte.

Kopumā Latvijā bez elektrības plkst.18.45 bija vairāk nekā pieci tūkstoši "Latvenergo" meitasuzņēmuma "Sadales tīkls" klientu, visvairāk Bauskas, Dobeles, Kokneses, Pļaviņu un Saldus novadā.

Dobelē plosās vētra. Brīdina par krusu

Pēcpusdienā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) Dobeles novērojumu stacijā reģistrētas vēja brāzmas līdz 25 metriem sekundē, kas atbilst stiprai vētrai. LVĢMC brīdina, ka vēja ātrums brāzmās negaisa laikā tuvākajās stundās vietām Rietumlatvijā var sasniegt pat 28 metrus sekundē, tiek brīdināts arī par lielgraudu krusu.

Dobeles novada pašvaldība pastāstīja, ka pagaidām nav saņemta nekāda informācija, ka vētras dēļ radušies kādi postījumi, tomēr pašvaldība norādīja, ka precīzāka informācija būs zināma vēlāk.

Lietusgāzes veidojas saistībā ar auksto atmosfēras fronti, kas tuvojas no dienvidiem; mākoņi pārvietojas virzienā no dienvidaustrumiem uz ziemeļrietumiem.

Pērkona negaiss un stipras lietusgāzes turpināsies arī naktī uz sestdienu, 23.jūliju.

Spēcīga pērkona negaisa laikā iespējami elektroenerģijas piegādes traucējumi, tādēļ rekomendē no elektrotīkla atslēgt visas elektroierīces - televizorus, dekoderus, datorus un citas.

Sestdien būs karsts

Sestdien pa dienu būs karsts. Gaisa temperatūra būs +20...+25 grādu robežās.

Atsevišķos rajonos gaiss iesils līdz pat +27 grādiem.

Naktī uz svētdienu, kā arī svētdien pa dienu atsevišķās vietās vēl iespējams lietus un pērkona negaiss. Savukārt karstums pamazām atkāpsies un svētdien pa dienu gaiss iesils līdz +19...+24 grādiem.

Būs silti, bet ne karsti

Arī nākamās nedēļas sākumā nebūs vairs tik karsti. Gaisa temperatūra būs līdzīga kā svētdien. "Pieturēsies silta vasara."

Dažbrīd gan termometra stabiņš var uzkāpt arī līdz +25...+28 grādiem.

Līs mazāk

Lietus varbūtība nākamnedēļ varētu būt mazāka. Pat ja uzlīs, lietus vairs nebūs tik intensīvs kā šonedēļ. Mazāk iespējami arī negaisi un krusa.

Portāls TVNET jau ziņoja, ka šonedēļ daļā Latvijas bija ļoti liels karstums un spēcīgas lietusgāzes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu