Japānā radioaktīvā pārtika ir visur; sācies pašnāvību vilnis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Japānas augstākās amatpersonas pēc vizītes avarējušajā Fukusimas atomelektrostacijā sola, ka tuvākajā laikā sāksies radiācijas ierobežošanas "otrā fāze", kas varētu noslēgties nākamā gada sākuma.

Tikmēr Japānas sabiedrībā aug neapmierinātība: neskatoties uz varas iestāžu centieniem, radiācijas pēdas tiek atrastas arvien jaunos pārtikas veidos. Vēl pirms dažām nedēļām tie japāņi, kas dzīvo lielā attālumā no Fukusimas prefektūras, jutās droši par savu veselību, bet tagad cilvēki no valdības prasa tūlītēju rīcību, lai radioaktīvā pārtika nenonāktu pārdošanā.

Ņemot vērā, ka radiācijas noplūde no "Fukusimas 1" joprojām turpinās un citus apstākļus, daudzi japāņi sāk apzināties, ka lielākā vai mazākā devā, bet no radiācijas izvairīties nebūs iespējams.

Joprojām trūkst informācijas

Tāpat Japānas iedzīvotāji ir sašutuši par to, ka atbildīgās iestādes nodrošina nepietiekami daudz informācijas par patiesajiem katastrofas apmēriem un pastāvošajiem draudiem. Sevišķi liela neapmierinātība valda Fukusimas prefektūras iedzīvotāju vidū - viņi ir neizpratnē par to, ka nesaņēma tūlītēju informāciju, līdzko bija skaidrs, ka avarējušajā AES notikusi kodoldegvielas stieņu kušana, un viņi nav spējuši laicīgi evakuēties.

Sācies pašnāvību vilnis

Fukusimas prefektūras iedzīvotāju vidū izplatījusies vēl kāda sērga - pašnāvību vilnis. Daudzi iedzīvotāji zemestrīcē un tam sekojošajā cunami vilnī zaudēja visu savu mantību, daudzus tuviniekus, kā arī pēc AES avārijas saņēma pamatīgu radiācijas devu. Apzinoties notikušās šausmas, daudzi izlemj savu dzīvi beigt pašnāvībā. Japānas varas iestādes izveidojušas psihologu un citu speciālistu komandas, kuru uzdevums būs katastrofā cietušajiem dzīvē atrast jaunu jēgu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu