Cieceres upē ūdens līmenis cēlies gandrīz par trīs metriem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spēcīgo lietusgāžu dēļ naktī no 28. uz 29.jūliju ūdens līmenis Cieceres upē cēlies par vairāk nekā 2,7 metriem, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Ņemot vērā, ka spēcīgas lietusgāzes šodien vietām gaidāmas visā Latvijā, bet jo īpaši Kurzemē, sinoptiķi prognozē, ka situācija, iespējams, varētu pasliktināties, apdraudot upes krastos esošās teritorijas.

Jau ziņots, ka šonakt Saldū applūdušas vairākas mājas un ceļi, augstāks ūdens līmenis nekā parasti ir dīķī pie slimnīcas, tomēr cilvēku evakuācija neesot nepieciešama un ārkārtas situācija nav izsludināta.

Sinoptiķi norādīja, ka sestdien un svētdien vietām līs visā Latvijā, taču uzsvēra, ka nokrišņi pamazām mitēsies un tik intensīvas lietusgāzes kā pagājušā naktī nedēļas nogalē neesot gaidāmas, tāpēc tuvākajā laikā situācija varētu stabilizēties.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu