Laikapstākļu dēļ bez elektrības 3,7 tūkstoši mājsaimniecību

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Otrdienas pēcpusdienā plkst.16 bez elektrības avārijas atslēgumu dēļ bija 3726 Latvijas energokompānijas "Latvenergo" meitasuzņēmuma "Sadales tīkls" klienti, liecina elektroapgādes atslēgumu karte.

Avārijas atslēgumi tobrīd bija reģistrēti 232 transformatoru punktu teritorijās, visvairāk Auces, Jaunjelgavas, Priekuļu, Tērvetes un Vecumnieku novadā.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem ciklona ietekmē dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās otrdien pastiprinājās līdz 11-16 metriem sekundē, bet zem negaisa mākoņiem atsevišķās vietās, iespējams, bijušas stiprākas brāzmas.

Īslaicīgi līst daudzviet Kurzemē, Vidzemē un Zemgalē, atsevišķi lietus mākoņi nes stiprākas lietusgāzes un pērkona negaisu. Jau ziņots, ka arī trešdien, saglabājoties ciklona ietekmei, valsts lielākajā daļā īslaicīgi līs, vietām ducinās pērkons, prognozē sinoptiķi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu