Latvijā 30.septembrī pārspēti siltuma rekordi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien bija pēdējā siltā diena šogad - gaisa temperatūra vietām Latvijā paaugstinājās līdz +22 grādiem, tādējādi pārspēti vairāki 30.septembra siltuma rekordi. Nākamā jauki siltā diena būs tikai pavasarī, tāpēc izbaudām, kamēr vēl varam.

Gaiss iesila līdz +22 grādiem

Lidostā "Rīga" termometra stabiņš pakāpās līdz nepilniem +22 grādiem, iepriekšējā siltākā septembra pēdējā diena Rīgā bija 1938. un 2007.gadā, kad temperatūra paaugstinājās līdz +21 grādam.

30.septembra temperatūras rekords pārspēts arī Bauskā, Gulbenē un Mērsragā, kur gaiss sasila līdz aptuveni +21 grādam. Iepriekšējais siltuma rekords tika reģistrēts 2007.gadā.

Gaisa temperatūra Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā plkst.15 bija no +14,5 grādiem Kolkā līdz +21,8 grādiem Jelgavā, tostarp Rīgas centra meteostacijas termometrs rādīja +20,6 grādus.

Eiropā valda karstums

Citviet Eiropā gaisa temperatūra šonedēļ ir vēl augstāka. Piektdien dienas vidū Helsinkos bija +22 grādi, Amsterdamā, Kopenhāgenā, Oslo un Vīnē - +23 grādi, Berlīnē - +25 grādi, Londonā, Parīzē un Romā - +27 grādi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu