Svētdien bija aukstākais rudens rīts

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Eiropas vidienē sestdien valdīja liels karstums, sasniedzot pat +30 un vairāk grādus Anglijā, Francijā, Spānijā. Arī Latvijā septembris bijis siltāks un sausāks nekā citus gadus, savukārt svētdienas rītā gaisa temperatūra pazeminājās līdz -1..+4 grādiem, par vienu vai diviem grādiem siltāks bija tikai vietām.

Saskaņā ar uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" datiem zemākā gaisa temperatūra, -1 grāds, reģistrēta Garkalnes apkaimē, nedaudz zem nulles bija arī Vidzemes rietumos.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu tīklā pēc siltas un saulainas sestdienas, gaisa temperatūra svētdien plkst.6 no rīta bija no -0,8 grādiem Jelgavas, +0,4 Daugavpils un +0,6 grādiem Ainažu meteoroloģiskajā stacijā līdz +6,5 grādiem Rīgas centrā.

Zāles augstumā daudzviet visos reģionos gaisa temperatūra noslīdējusi zem nulles. Kā ziņots iepriekš, pirmā nelielā salna vietām Latgalē un Vidzemē bija pirms divām nedēļām 18.septembra rītā.

Rīgā pārsvarā skaidrs laiks, dažviet migla, bezvējš. Gaisa temperatūra pilsētas teritorijā pazeminājusies līdz +1..+4 grādiem, uz augsnes vietām salnas, siltāks ir galvaspilsētas centrā - ap +5..+6 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien LVĢMC novērojumu tīklā bija +15..+18 grādu, vien Alūksnē +14 grādu.

Anglijā un citur Eiropas vidienē sestdien bija +30

Londona, 1.oktobris
Londona, 1.oktobris Foto: AFP/LETA

Sestdien Anglijā gaiss sakarsa līdz pat +30 grādiem, un tik augsta gaisa temperatūra oktobrī šeit reģistrēta pirmo reizi meteoroloģisko novērojumu vēsturē, kas aptver vairākus gadsimtus. Vietām Francijā gaisa temperatūra pakāpās līdz +31 grādam, bet Portugālē un Spānijā - līdz +32..+34 grādiem.

Ziemas peldēšanas sezona sākusies, jūrā ir +14 grādu

Svētdien Latvijā tiek atklāta ziemas peldēšanas sezona, un ūdens temperatūra Baltijas jūrā un Rīgas jūras līcī vēl ir +12..+14 grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Augstākā ūdens temperatūra, +14,4 grādi, svētdienas rītā konstatēta jūrā pie Ventspils, kā arī Ķīšezerā. Vēsākais ūdens Latvijas piekrastē ir pie Kolkas, kur svētdienas rītā bija +11,8 grādi, bet dažās mazākās ūdenstilpnēs pēc aukstās nakts ūdens atdzisis līdz aptuveni +10 grādiem.

Ūdens temperatūra gan jūrā, gan upēs un ezeros patlaban ir augstākā nekā citos gados. Piemēram, pērn 2.oktobra rītā ūdens temperatūra gan dažās mazākās upēs, gan vietām piekrastē bija pazeminājusies līdz +5..+7 grādiem.

Kā pastāstīja informācija biedrības "Latvijas ronis" valdes pārstāve Sarma Kočāne, 2011.-2012.gada sezona Latvijas ziemas peldētājiem būs īpaša, jo 2012.gada janvārī Latvijā notiks pasaules ziemas peldētāju čempionāts. Dalību tam jau pieteikuši sportisti no vairāk nekā 20 pasaules valstīm, taču pieteikšanās vēl turpināsies līdz novembra beigām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu