Vietām Latvijā novērots virpuļviesulis un spēcīga krusa

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/MichaelBabakov

Sestdien vietām Kurzemē un Vidzemes ziemeļrietumos novērots virpuļviesulis, spēcīga krusa un pērkona negaiss, pavēstīja aculiecinieki.

Spēcīga krusa un virpuļviesulis

Justīne Borozdina, kas sociālajā tīklā "Twitter" publicēja fotogrāfiju ar virpuļviesuli, apstiprināja, ka sestdien ap plkst.17 Salacgrīvas novada Lāņos novērots virpuļviesulis, to pavadīja spēcīga krusa.

Tāpat saņemtas ziņas par pēcpusdienā novērotu virpuļviesuli Kandavā.

Arī vietām Kurzemē kritusi pamatīga krusa un ducinājis pērkons.

Stipras lietus gāzes

Sestdienas vakarā vietām Kurzemē un Zemgales rietumos, kā arī Vidzemes ziemeļrietumos turpinās lietusgāzes un krusa, liecina meteoroloģiskā radara dati.

Jau ziņots par sinoptiķu prognozēm, ka sestdien vietām Latvijā gaidāmas lietusgāzes un krusa. Sestdienas vakarā un tuvākās nakts sākumā mazkustīgi gubu mākoņi lokālus stiprus nokrišņus var atnest daudzviet valstī. Tāpat vietām sabiezēs migla, prognozē sinoptiķi.

Graudu diametrs sasniedz trīs centimetrus

Sestdienas rītā ap plkst.8 pērkona negaiss pamatīgu krusu atnesa arī Lietuvas pilsētā Klaipēdā, lielāko krusas graudu diametrs tur sasniedza trīs centimetrus, ziņoja Lietuvas plašsaziņas līdzekļi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu