Naktī gandrīz -7 grādu sals; dienā laiks būs saulains

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ceturtdien Latvijā būs pārsvarā skaidrs laiks un spoži spīdēs saule. Mākoņi iespējami Latgalē, bet dažviet Kurzemē priekšpusdienā saglabāsies migla.

Gaidāms lēns vējš un bezvējš.

Gaisa temperatūra dienas vidū paaugstināsies līdz +2..+6 grādiem, vakarā tā atkal noslīdēs zem nulles.

Rīgā gaidāms skaidrs laiks ar lēnu vēju, gaiss iesils līdz +4..+5 grādiem.

Virs Latvijas nonācis anticiklona centrs, atmosfēras spiediens jūras līmenī paaugstināsies līdz 778 milimetriem dzīvsudraba stabiņa.

Gaisa temperatūra vietām pazeminājusies līdz -6,7 grādiem

Daugavpils un Jelgavas meteostacijā ceturtdienas rītā reģistrēts nepilnu septiņu grādu sals

Zemākā gaisa temperatūra Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu tīklā ceturtdienas rītā tika reģistrēta Daugavpils un Jelgavas meteoroloģiskajā stacijā, kur termometra stabiņš noslīdēja attiecīgi līdz -6,7 un -6,6 grādiem.

Tā ir līdz šim zemākā gaisa temperatūra, kas Latvijā reģistrēta šoruden, kā arī zemākā temperatūra kopš marta.

Jelgavas meteostacija atrodas pilsētas nomalē un neatspoguļo faktisko laiku visā Jelgavā. Saskaņā ar uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" datiem gaisa temperatūra Jelgavas apkaimē nenoslīdēja zemāk par -4 grādiem. Savukārt Daugavpils novērojumu stacija atrodas Lociku ciematā - aptuveni desmit kilometru uz ziemeļaustrumiem no pilsētas centra.

Minimālā gaisa temperatūra pārējās LVĢMC novērojumu stacijās ceturtdienas rītā bija no +1,1 grāda Kolkā un -0,8 grādiem Rīgas centrā līdz -5,5 grādiem Zosēnos un -6,1 grādam Ainažos. -5,5 grādi reģistrēti arī Rīgas lidostā.

Valsts lielākajā daļā saglabājas skaidrs laiks, vietām Kurzemē ir mākoņi un neliela migla, Ventspils ostā fiksēts apledojums divu milimetru biezumā. Debesis apmākušās valsts galējos austrumos un dienvidaustrumos - galvenokārt Latgalē.

Līdzīga gaisa temperatūra kā ceturtdienas rītā daudzviet valstī gaidāma arī naktī uz piektdienu un piektdienas rītā, prognozē sinoptiķi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu