Lielākajā daļā Zviedrijas joprojām nav sniega

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atšķirībā no citiem gadiem šogad novembrī Zviedrijā ir neparasti maz sniega, un šāda situācija valstī nav pieredzēta vairāk nekā gadsimtu.

"Tik maz sniega šajā laikā Zviedrijā nav bijis kopš 1905.gada, kad tika sākti sniega kārtas dziļuma mērījumi," skaidro Zviedrijas Televīzijas meteorologs Pērs Stenborjs.

Šobrīd sniegs zemi klāj vien nelielā apgabalā valsts ziemeļrietumos, un pat tur sniega sega ir ļoti plāna.

Kā stāsta meteorologs, 1953.gadā ziema Zviedrijā pienāca 8.novembrī, bet šogad lielākā daļa valsts joprojām ir bez sniega.

Saskaņā ar Zviedrijas meteoroloģijas aģentūras SMHI sniegto informāciju meteoroloģiskā ziema iestājas tad, kad diennakts vidējā temperatūra pastāvīgi ir zem nulles.

Lai gan sniega mīļotājiem tās nebūt nav iepriecinošas vēstis, ir arī daudz tādu, kuri nebēdājas par sniega trūkumu.

Piemēram, ziemeļbriežu audzētāji priecājas, ka, pateicoties vieglākai piekļuvei barībai, dzīvnieki vairāk uzbarosies un būs mazāki izdevumi.

"Jo īsāka ziema, jo labāk briežiem. Šogad viņiem ir jau viens papildu mēnesis, kad nav jārok barība," atzīst ziemeļbriežu audzētājs Nilss Andešs Blinds.

Savukārt pašvaldībām iespēja ietaupīt uz ceļu tīrīšanas rēķina.

Tikmēr meteorologi prognozē, ka ziema Zviedrijā tik drīz vēl nesāksies.

"Ja ar ziemu jūs saprotat sniegu un mīnus grādus dienā, tad jums nāksies pagaidīt," prognozē Stenborjs. "Laiks kļūs mazliet vēsāks, taču ziema - nē, tā vēl kādu laiciņu nav gaidāma."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu