Latvijas austrumos krīt neliels sniegs - pirmais šoruden

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Sestdienas vakarā Latvijas austrumos - Alūksnē, Rēzeknē, Varakļānos un vietām citviet - krīt neliels sniegs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra, kā arī uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" un aculiecinieku novērojumi.

Alūksnes meteoroloģiskajā stacijā konstatēts arī neliels slapja sniega nogulums. Gaisa temperatūra Alūksnē un citviet valsts galējos austrumu novados svārstās ap nulli, un ceļi vietām var būt slideni.

Tas ir pirmais šoruden oficiāli reģistrētais sniegs Latvijā. Pērn un aizpērn pirmais sniegs tika konstatēts mēnesi agrāk - 12.oktobrī.

Kā ziņots, šajā nedēļas nogalē laikapstākļus Latvijā nosaka spēcīgākais anticiklons pasaulē, un atmosfēras spiediens jūras līmenī paaugstinājies līdz 780-781 milimetram. Rudens anticikloniem ir raksturīgs apmācies laiks ar miglu un smidzinošu lietu. Sestdien valsts lielākajā daļā brīžiem smidzināja lietus, bet Alūksnes augstienē zemās gaisa temperatūras dēļ lietu nomainīja sīks sniegs.

Svētdien saglabāsies apmācies laiks

Svētdien Latvijā būs pārsvarā apmācies laiks, daudzviet gaidāms smidzinošs lietus, vietām - migla.

Naktī saglabāsies lēns vējš, dienā iegriezīsies mērens dienvidrietumu vējš, kas jūras krastā brāzmās pastiprināsies līdz 13 metriem sekundē.

Minimālā gaisa temperatūra būs +2..+6 grādi, valsts austrumos vietām ap 0. Dienā gaiss iesils līdz +2..+7 grādiem, jūras piekrastē - līdz +8..+9 grādiem.

Rīgā gaidāms apmācies laiks, iespējams neliels lietus. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš. Naktī gaidāmi +4 grādi, dienā - +6 grādi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu