Kolkā sasniegts jauns Latvijas siltuma rekords

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Svētdienas priekšpusdienā Kolkā gaisa temperatūra paaugstinājās līdz +11,3 grādiem, un tik augsta gaisa temperatūra šajā datumā Latvijā reģistrēta pirmo reizi kopš meteoroloģisko novērojumu sākšanas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Iepriekšējais 27.novembra maksimālās gaisa temperatūras rekords bija Jelgavā reģistrētie +10,8 grādi.

Gaisa temperatūra valsts rietumu un centrālajā daļā plkst.11 bija paaugstinājusies līdz +8..+11 grādiem, valsts austrumos - līdz +5..+7 grādiem.

Visā Latvijā palaikam līst un pūš spēcīgs dienvidrietumu vējš. Svētdienas pēcpusdienā, sākot ar Kurzemi, gaidāma būtiska vēja pastiprināšanās un sāksies vētra, brīdina sinoptiķi.

Jau ziņots, ka līdzšinējais 27.novembra siltuma rekords Latvijā bija no +8,2 grādiem Alūksnē līdz +10,8 grādiem Jelgavā. Rīgā līdz šim siltākais 27.novembris bija 1940.gadā, kad tika reģistrēti +10,2 grādi; svētdien plkst.11 Rīgas centrā bija +9,3 grādi un temperatūra turpina paaugstināties.

Netipiski silts gaiss Latvijā ieplūst no rietumiem - vietām Dānijā, Norvēģijas un Zviedrijas dienvidu daļā svētdienas rītā bija pat +12 grādu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu