Šorīt Rīgā būtiski cēlies ūdens līmenis Daugavā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šorīt Rīgā būtiski paaugstinājies ūdens līmenis Daugavā, novēroja aģentūra LETA.

11.novembra krastmalā applūduši kuģīšu piestātņu pakāpieni. Taču ūdens līmenis agri no rīta vēl nesasniedza 2005.gada vētras līmeni, kad Daugavas ūdens ieplūda tuneļos zem Akmens tilta, kā arī applūdināja piebrauktuvi Rīgas Centrāltirgus noliktavām kanāla malā.

Plkst.8 ūdens līmenis sāk kristies

Pirmdienas rītā vēja ātrums brāzmās Rīgas centrā sasniedz 21 metru sekundē, bet pilsētas ziemeļos pie līča - pat 25 m/s, aģentūra BNS uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Ūdens līmenis agrā pirmdienas rītā sasniedza 122 centimetru atzīmi, bet patlaban tas sācis pazemināties un plkst.7 bija 112 centimetru. Salīdzinājumam - 2005.gada janvāra orkāna laikā ūdens līmenis Daugavgrīvā pakāpās 183 centimetrus virs vidējā jūras līmeņa.

Visstiprākais vējš Ventspilī

Kā ziņots, pagājušajā naktī līdz plkst.5 visstiprākās vēja brāzmas Latvijā bijušas Ventspilī, kur vēja ātrums sasniedzis 31 metru sekundē.

Saistībā ar vētras postījumiem Rīgas mērs Nils Ušakovs šorīt plkst. 9.15 ir sasaucis atbildīgo dienestu operatīvo sanāksmi. Vakar vēlu vakarā uz Rīgas applūstošajām teritorijām - gar Juglas kanālu un Mangaļsalā - sākts vest smilšu maisus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu