Brīvdienās atkal sola vētru; aicina būt piesardzīgiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sniegtajām ziņām, 3.decembrī un naktī uz 4.decembri vēja ātrums vietām sasniegs 20-24 m/s. AS "Latvenergo" aicina iedzīvotājus ievērot drošības pasākumus.

Prognozē stipru vēju

Atbilstoši Latvijas sinoptiķu sniegtajām ziņām, sestdien un naktī uz svētdienu atsevišķos reģionos, īpaši Kurzemē, ir gaidāms stiprs vējš ar brāzmām 20-24 m/s. Prognozēts, ka nav gaidāma tik spēcīga vētra kā iepriekšējā nedēļas nogalē, taču AS "Latvenergo" brīdina, ka šajā laikā var rasties avārijas situācijas elektrolīnijās, kā arī iespējami elektroapgādes traucējumi.

Jābūt īpaši uzmanīgiem

Latvijas iedzīvotājiem vētras vai stipra vēja laikā jābūt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā.

Latvenergo atgādina - netuvojieties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies koki vai zari vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt iedzīvotāju dzīvību.

Aicina reģistrēties datubāzē

Stipra vēja vai vētras gadījumā klientiem tiek nodrošināta savlaicīga komunikācija par avārijas atslēgumiem. "Latvenergo" aicina klientus, kuri vēl nav pieteikuši savu kontaktinformāciju, savlaicīgas saziņas nodrošināšanai reģistrēt savu mobilā tālruņa numuru AS "Latvenergo" datubāzē.

Gadījumos, kad tiek konstatēti bojājumi zemsprieguma elektrolīnijā vai bīstamas situācijas, iedzīvotāji tiek aicināti ziņot Klientu servisam pa bezmaksas tālruni 80 200 404.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu