Latvijā līst un pastiprinās vējš, sestdienas rītā apledos ceļi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Piektdienas pievakarē Latvijas lielākajā daļā līst un visā valstī, izņemot daļu Kurzemes, pastiprinās dienvidu, dienvidrietumu vējš, liecina meteoroloģiskā informācija.

Tuvākajās stundās, valsts austrumos vēl arī nakts sākumā vēja ātrums brāzmās sasniegs 13-17 metru sekundē (m/s), prognozē sinoptiķi. Sākot no valsts rietumiem, iegriezīsies nedaudz lēnāks rietumu vējš, bet pretvēja piekrastē tā ātrums brāzmās naktī pastiprināsies līdz 15-18 m/s.

Lietus naktī no rietumiem mitēsies un debesis skaidrosies; atsevišķi gubu mākoņi vietām nesīs nelielus, īslaicīgus nokrišņus. Slapjie ceļi daudzviet apledos. Minimālā gaisa temperatūra sestdienas rītā būs 0..+3 grādi, pretvēja piekrastē temperatūra nenoslīdēs zemāk par +5..+6 grādiem.

Sestdien uzspīdēs saule, dienas gaitā mākoņu daudzums palielināsies. Dažviet gaidāmi nelieli un īslaicīgi nokrišņi, gaisa temperatūra dienas vidū būs +2..+6 grādi.

Vējš iegriezīsies no dienvidiem un pūtīs mēreni, bet, sākot ar Kurzemi, tas atkal pastiprināsies - sestdienas vakarā gaidāmas brāzmas līdz 10-15 m/s, Kurzemē - līdz 18 m/s. Vēl nedaudz stiprāks vējš sestdienas vakarā būs Kurzemes rietumu krastā, jo Baltijas jūrā vējš brāzmās pastiprināsies līdz 28 m/s; tā kā vējš pūtīs paralēli krastam, sauszemi vētra skars maz.

Rīgā piektdienas vakarpusē gaidāmas dienvidu vēja brāzmas līdz 16 m/s, pēc tam pūtīs lēnāks rietumu vējš, kas pāries dienvidu vējā, bet sestdienas vakarā atkal gaidāmas brāzmas līdz 15 m/s. Naktī lietus mitēsies un debesis skaidrosies, dienas gaitā mākoņu kļūs vairāk, bet nokrišņi nav gaidāmi. Gaisa temperatūra no rīta pazemināsies līdz +2 grādiem un iespējams apledojums; maksimālā gaisa temperatūra sestdien būs +5 grādi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu