Pagājušajā naktī stiprākais vējš bijis Liepājā un Rucavā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Naktī uz svētdienu stiprākais vējš pūtis Rucavā, kur tā ātrums brāzmās sasniedza 22 metrus sekundē (m/s), kā arī Liepājas ostā, kur reģistrēti 24 m/s, pavēstīja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Liepājas pilsētā, kā arī Ventspils ostā naktī reģistrētas dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 19 m/s, bet svētdienas priekšpusdienā Liepājā vējš īslaicīgi pastiprinājās līdz 20 m/s, Ventspils ostā - līdz 24 m/s, Ventspils lidostā - līdz 18 m/s.

Pārējās novērojumu stacijās vēja maksimālais ātrums brāzmās sasniedza 11-16 m/s, bet saskaņā ar uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" datiem līdz 15-18 m/s stipras vēja brāzmas svētdien reģistrētas daudzviet Kurzemē, ne tikai piekrastē.

Stiprākās vēja brāzmas Kurzemē izraisīja gubu mākoņi, kas vietām atnesa lietusgāzes, krusu un pērkona negaisu. Vietām Kurzemē joprojām vērojami spēcīgi nokrišņi - pārsvarā lietus un krusa.

Jau ziņots, ka svētdien un pirmdien no Baltijas jūras nākoši gubu mākoņi vietām - galvenokārt Kurzemē - nesīs lokālus stiprus nokrišņus, tostarp krusu, iespējams arī pērkona negaiss un tālāk no piekrastes - slapjš sniegs. Atsevišķi mākoņi ar stipriem nokrišņiem iestiepsies arī tālāk - citos Latvijas reģionos, it īpaši svētdienas pievakarē. Nelieli, īslaicīgi nokrišņi gaidāmi valsts lielākajā daļā, pārsvarā līs.

Svētdien Latvijā saglabāsies brāzmains dienvidu, dienvidrietumu vējš, tā ātrums brāzmās valsts lielākajā daļā nepārsniegs 12-17 m/s. Savukārt naktī uz otrdienu Kurzemes rietumu piekrastē un Ziemeļvidzemes piekrastē dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 19-24 m/s, prognozē sinoptiķi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu