Brīdina par stipru vēju dienas otrajā pusē

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien dienas otrajā pusē no plkst.13 līdz plkst.16 Kurzemē un Vidzemē dienvidrietumu, dienvidu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 15-19 metriem sekundē (m/s), bet vakarā jūras piekrastē vējš sasniegs vētras spēku 20-23 m/s, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Jau rakstīts, ka tuvākajās septiņās dienās laika apstākļus Latvijā noteiks Atlantijas ciklonu darbība, tādēļ saglabāsies vējains laiks. Valdošie būs mēreni stipri un stipri dienvidrietumu vēji, kas atsevišķās dienās piekrastes rajonos brāzmās sasniegs ātrumu 20 līdz 24 metrus sekundē (m/s).

Sestdien uzspīdēs saule, mākoņu daudzums palielināsies un vietām gaidāmi nelieli, īslaicīgi nokrišņi - pārsvarā lietus.

Pūtīs mērens dienvidrietumu vējš, kas pāries dienvidu vējā un sāks pastiprināties. Vakarā valsts rietumu un centrālajā daļā gaidāmas brāzmas līdz 11-16 metriem sekundē (m/s), vietām Kurzemē - līdz 18 m/s. Vēl nedaudz stiprākas brāzmas iespējamas Kurzemes rietumkrastā, jo Baltijas jūrā pie Kurzemes vējš brāzmās pastiprināsies līdz 26 m/s; tā kā vējš pūtīs paralēli krastam, vētra sauszemi varētu neskart.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +2..+5 grādi, jūras piekrastē - +6..+7 grādi.

Rīgā mākoņu kļūs vairāk, nokrišņi maz iespējami. Pūtīs mēreni stiprs dienvidu vējš, vēlā vakarā gaidāmas brāzmas līdz 15 m/s. Gaisa temperatūra nepārsniegs +5 grādus.

Virs Norvēģu jūras atrodas liels un spēcīgs ciklons, tā ietekmē no sestdienas vakara Latvijā pūtīs brāzmains vējš, svētdien gan naktī, gan dienā daudzviet gaidāmi arī pamatīgi nokrišņi - lietus un krusa, vietām slapjš sniegs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu