Dienā vietām stipri nokrišņi, arī krusa; Vidzemē naktī snidzis

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Svētdien no Baltijas jūras nākoši gubu mākoņi vietām - galvenokārt Kurzemē - nesīs lokālus stiprus nokrišņus, tostarp krusu, iespējams arī pērkona negaiss un tālāk no piekrastes - slapjš sniegs.

Atsevišķi mākoņi ar stipriem nokrišņiem iestiepties tālāk par Kurzemi citos Latvijas reģionos, it īpaši pievakarē. Nelieli, īslaicīgi nokrišņi dienas gaitā gaidāmi valsts lielākajā daļā, pārsvarā līs. Debesīs būs daudz mākoņu, saule būs redzama maz.

Saglabāsies mēreni stiprs dienvidu, dienvidrietumu vējš, tā ātrums brāzmās brīžiem sasniegs 12-17 metru sekundē (m/s), pretvēja krastā - 20 m/s, gubu mākoņu ietekmē vietām, pārsvarā Dienvidkurzemes piekrastē, iespējamas vēl nedaudz stiprākas vēja brāzmas.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +3..+7 grādi.

Rīgā brīžiem gaidāmi nokrišņi, pārsvarā lietus. Dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pūtīs līdz 15 m/s, gaisa temperatūra būs +5 grādi.

Laikapstākļus Latvijā nosaka ļoti liela un spēcīga ciklona dienvidaustrumu mala.

Daudzviet līst, vietām Vidzemē snidzis

Svētdienas rītā daudzviet Latvijā līst, vietām Vidzemē rīta agrumā sniga slapjš sniegs, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi", Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) un aculiecinieku sniegtā informācija.

Sniegs Vidzemē tika novērots Alūksnes un Vidzemes augstienē, arī Cēsu un Madonas apkaimē. Naktī visu Latviju šķērsoja nokrišņu zona, patlaban lietus un sniegs daudzviet mitējies. Atsevišķi gubu mākoņi vietām atnesa arī pērkona negaisu, lietusgāzes un krusu. Debesis ir lielākoties mākoņainas.

Pūš mēreni stiprs dienvidu vējš, Kurzemē arī rietumu vējš ar brāzmām līdz 8-13 metriem sekundē (m/s), jūras piekrastē - līdz 15-20 m/s. Līdz 18 m/s stipras vēja brāzmas no rīta reģistrētas arī Skrundas apkaimē, tās, visticamāk, izraisījis gubu mākonis. Sestdienas vakarā un pagājušās nakts sākumā dienvidu vējš brāzmas visā Latvijā pastiprinājās līdz 11-16 m/s, Liepājā - līdz 19 m/s.

Gaisa temperatūra ir no +1 grāda dažviet Vidzemē līdz +5 grādiem Ziemeļvidzemes piekrastē un Kurzemē, kā arī līdz +7 grādiem Kurzemes rietumu piekrastē.

Rīgā mākoņains laiks, brīžiem līst. Pūš dienvidu, dienvidrietumu vējš līdz deviņiem metriem sekundē, gaisa temperatūra +4 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +2 grādiem Alūksnē līdz +7,2 grādiem Liepājā.

Braukšanas apstākļi - apmierinoši

Svētdienas rītā braukšanas apstākļi visā Latvijā ir apmierinoši, informē uzņēmums "Latvijas Valsts ceļi".

Gaisa temperatūra ir virs nulles un debesis lielākoties sedz mākoņi, tādēļ apledojuma risks ir minimāls.

Apmierinoši braukšanas apstākļi saglabāsies arī dienas laikā, vien dažviet - galvenokārt Kurzemē - braukšanu var apgrūtināt spēcīga krusa, lietusgāzes un slapjš sniegs, prognozē sinoptiķi.

Naktī uz pirmdienu ceļi vietām apledos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu