Jaunnedēļ gaidāms sniegs; vietām spēcīgs sniegputenis

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nākamās nedēļas sākumā gaidāms lietus un slapjš sniegs, bet nedēļas otrajā pusē snigs jau Latvijas teritorijas lielākajā daļā, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Ziņa papildināta saskaņā ar jaunāko informāciju

Dažviet iespējams spēcīgs sniegputenis

Tuvākajās septiņās dienās laika apstākļus Latvijā joprojām noteiks Atlantijas ciklonu darbība, tādēļ saglabāsies vējains laiks ar nokrišņiem.

Piekrastē gaidāms galvenokārt lietus un krusa, bet tālāk no siltā ūdens Kurzemē un Vidzemes ziemeļos arī snigs, iespējams spēcīgs sniegputenis. Šīs nokrišņu joslas skars samērā mazu teritoriju, valsts lielākajā daļā gaidāmi tikai nelieli, īslaicīgi nokrišņi.

Saskaņā ar pašreizējām prognozēm pirmdienas vakarā Kurzemes rietumu piekrastē, naktī uz otrdienu arī Ziemeļvidzemes piekrastē dienvidrietumu vējš brāzmās sasniegs vētras spēku - 20-25 metrus sekundē. Citviet valstī šajā periodā gaidāmas dienvidu, dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 13-18 metriem sekundē.

Daudzviet gaidāms slapjš sniegs

Trešdien un ceturtdien laikapstākļus Latvijā noteiks jauns ciklons, daudzviet iespējams slapjš sniegs, vairāk nokrišņu atkal būs Kurzemē. Gaisa temperatūra svārstīsies ap nulli, siltāks būs pretvēja piekrastē.

Nedēļas nogalē gaidāms kārtējais ciklons, prognozes par tā spēku pagaidām ir pretrunīgas; jārēķinās ar sniegputeņa varbūtību.

Jau ziņots, ka ka svētdien no Baltijas jūras nākoši gubu mākoņi vietām - galvenokārt Kurzemē - nesīs lokālus stiprus nokrišņus, tostarp krusu, iespējams arī pērkona negaiss un tālāk no piekrastes - slapjš sniegs. Atsevišķi mākoņi ar stipriem nokrišņiem iestiepsies tālāk par Kurzemi citos Latvijas reģionos, it īpaši pievakarē. Nelieli, īslaicīgi nokrišņi dienas gaitā gaidāmi valsts lielākajā daļā, pārsvarā līs.

Svētdien Latvijā saglabāsies brāzmains dienvidu, dienvidrietumu vējš, tā ātrums brāzmās valsts lielākajā daļā nepārsniegs 12-17 m/s.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu