Kurzemes pusē otrdien daudzviet snidzis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien lielākoties Kurzemē un vietām arī citviet Latvijā snidzis, uz zemes īsu brīdi izveidojot baltu sniega kārtu.

Kā informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi, lielākoties visu dienu sniegs un slapjš sniegs bijis tieši Kurzemes pusē, taču sniega sega nesaglabājas ilgi, jo gaisa temperatūra ir pietiekami augsta un arī zeme vēl nav sasalusi.

Sniegs šodien Kurzemes pusē novērots gan Liepājā, Saldū un Dobelē, taču snidzis arī Skrīveros un Daugavpilī.

Kā prognozē sinoptiķi, šonakt teritorijas lielākajā daļā gaidāms sniegs, slapjš sniegs, bet jūras piekrastē arī lietus. Atsevišķos posmos ceļi būs slideni. Naktī pūtīs mēreni stiprs dienvidrietumu, dienvidu vējš, piekrastē brāzmās 15-17 metri sekundē (m/s). Nakts laikā gaiss atdzisīs līdz mīnus 3, plus 2 grādiem, bet jūras piekrastē būs siltāks - plus 4, plus 5 grādi.

Arī dienā laika apstākļus vēl noteiks zema spiediena ieplaka. Vietām gaidāms neliels īslaicīgs slapjš sniegs, lietus, no rīta Vidzemē arī sniegs. Atsevišķos posmos ceļi būs slideni. Dienas laikā saglabāsies mēreni stiprs dienvidrietumu, dienvidu vējš, piekrastes rajonos brāzmās 15-17 m/s. Gaisa temperatūra dienā būs 0 līdz plus 5 grādi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu