Sniegputenis sasniedz Latvijas centrālo daļu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Piektdien Kurzemē jau kopš rīta snieg un puteņo, liecina meteoroloģiskā informācija. Sniegputenis, virzoties tālāk uz austrumiem, sasniedz Latvijas centrālo daļu.

Papildināta saskaņā ar jaunāko informāciju

Braukšanas apstākļi apgrūtināti

Braukšanas apstākļi Kurzemē ir apgrūtināti, jo ceļus pārklājis sniegs un sniegputenī ir slikta redzamība. Ceļi tiek attīrīti no sniega un kaisīti, informē uzņēmums "Latvijas Valsts ceļi".

Piektdienas priekšpusdienā Baltijas jūrā dienvidu, dienvidaustrumu vējš brāzmās pastiprinājies līdz 31 metram sekundē,

liecina Zviedrijas Meteoroloģijas un hidroloģijas institūta dati. Tik stipras vēja brāzmas reģistrētas jūrā netālu no Stokholmas, patlaban stiprāko vēju zona tuvojas Somijas dienvidrietumu piekrastei.

Savukārt Rīgas jūras līcī vējš brāzmās pūš līdz 24 m/s. Vēja ātrums brāzmās Latvijas lielākajā daļā sasniedz 14-19 m/s.

Snigs arī valsts austrumu daļā

Piektdienas pēcpusdienā snigšana sāksies arī Latvijas austrumu daļā, bet daudzviet valsts rietumu un centrālajā daļā sniegs pāries lietū. Redzamība sniegputenī vietām pasliktināsies līdz 500 metriem, braukšana daudzviet būs apgrūtināta.

Valsts lielākajā daļā gaidāms sniegputenis, kas pāries nelielā lietū. Kurzemē spēcīgi nokrišņi gaidāmi jau no rīta, bet valsts austrumu pierobežā snigšana sāksies tikai pievakarē. Redzamība sniegputeņa un miglas dēļ vietām pasliktināsies līdz 500 metriem.

Dienvidu, dienvidaustrumu vēja ātrums brāzmās visā valstī sasniegs 15-20 metru sekundē, no rīta vēl stiprākas brāzmas gaidāmas Dienvidkurzemes krastā, tostarp Liepājas ostā. Pēcpusdienā jūras piekrastē iegriezīsies dienvidrietumu vējš, tā ātrums brāzmās pievakarē pastiprināsies līdz 19-23 metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma vakarā - no nulles valsts austrumos līdz +4 grādiem Kurzemē, bet jūras piekrastē temperatūra paaugstināsies līdz pat +6..+7 grādiem.

Rīgā dienvidu, dienvidaustrumu vējš dienas pirmajā pusē brāzmās pastiprināsies līdz 19 metriem sekundē. Dienā gaidāms slapjš sniegputenis, sniegs pāries nelielā lietū. Gaisa temperatūra vakarpusē paaugstināsies līdz +2..+3 grādiem.

Virs Skandināvijas dienvidiem atrodas spēcīga ciklona centrs, tā austrumu mala nosaka laikapstākļus Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu