Spēcīgākās vēja brāzmas šorīt bijušas Ventspilī un Kolkā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šonakt un no rīta spēcīgākās vēja brāzmas bijušas Ventspilī un Kolkā, kur dienvidaustrumu, dienvidu vējš pūtis brāzmās līdz 19 metriem sekundē (m/s), taču vējš tikai tagad pieņemas spēkā, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Kā prognozē sinoptiķi, tuvāko stundu laikā vējš turpinās pieņemties spēkā un jūras piekrastē dienas laikā sasniegs jau vētras spēku - 20 m/s. Dienas gaitā dienvidaustrumu, dienvidu vējš pāries dienvidrietumu vējā, un brāzmas piekrastē sasniegs jau 24 m/s, bet pārējā Latvijā - 15 līdz 18 m/s.

Rīgā šorīt spēcīgākās vēja brāzmas bijušas 14 m/s, taču arī galvaspilsētai spēcīgākās vēja brāzmas vēl tikai tuvojas.

Brāzmaino vēju šodien pavadīs arī sniegs un lietus, jo no rietumiem Latviju šķērso sniega mākoņu zona. Jau tagad Kurzemē snieg, bet tuvāko stundu laikā sniega mākoņu zona šķēros Rīgu.

Sniegs rietumu daļā pāries lietū, līdz ar to noturīga sniega sega tur neveidosies, taču austrumu rajonos pēc snigšanas jau varētu izveidoties neliela sniega sega.

Vējš ar vētras spēku piekrastes rajonos saglabāsies arī naktī uz rītdienu un sestdien no rīta, kad tas brāzmās pūtīs 25 līdz 27 m/s.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu