Decembra pirmā dekāde - krietni siltāka nekā ierasts

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kalendārās ziemas pirmās desmit diennaktis Latvijā bija 3,6 grādus siltākas par normu, savukārt nokrišņu daudzums bija 209 procenti no ilggadējā vidējā rādītāja, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie dati.

Augstākā gaisa temperatūra, +9 grādi, reģistrēta mēneša otrajā dienā Liepājā un Rucavā, un tik augsta temperatūra šajās vietās 2.decembrī tika novērota pirmoreiz vēsturē. Savukārt līdz šim zemākā gaisa temperatūra šajā ziemā ir vien -4,5 grādi, kas fiksēti 8.decembra vakarā Zosēnos.

Nokrišņu daudzums visā valstī, izņemot Rīgu un Latvijas galējos dienvidaustrumus, bija lielāks par normu - vidēji 209 procenti no normas, bet Liepājā un Ventspilī pat 325-350 procentu no ierastā daudzuma. No 6.decembra vietām Latvijā - galvenokārt Kurzemē un Vidzemē - bija neliela sniega sega. Visvairāk sniega bija 7.decembra rītā Cēsu un Zosēnu apkaimē - ap 8-9 centimetriem.

Trijās dienās Latvijā novērota ziemai neraksturīga parādība - pērkona negaiss. 4.decembrī zibens un pērkons bija vairākās vietās Kurzemē, Zemgalē un Vidzemē, 7.decembrī tas tika reģistrēts Rucavas novērojumu stacijā, savukārt naktī uz 10.decembri pērkona negaiss plosījās daudzviet Kurzemē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu