Dažviet Vidzemē saglabājas neliela sniega sega

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Otrdienas rītā neliela sniega sega Latvijā saglabājas tikai dažviet Vidzemē - galvenokārt Alūksnes un Vidzemes augstienē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Alūksnē no rīta bija vidēji divus centimetrus bieza sniega kārta, Zosēnos - aptuveni četri centimetri. Sniega paliekas ir arī vietām citviet Vidzemē, valsts lielākajā daļā sniegs pilnībā nokusis.

Minimālā gaisa temperatūra pirmdienas vakarā un pagājušās nakts sākumā LVĢMC novērojumu tīklā bija no -1,8 grādiem Alūksnē līdz +1,6 grādiem Liepājā, kur nakts otrajā pusē, vējam iegriežoties no Baltijas jūras, temperatūra paaugstinājās līdz +6,1 grādam.

Pērn 13.decembra rītā gaisa temperatūra Bauskā pazeminājās līdz -22,5 grādiem, visu valsti sedza sniega sega, kas visbiezākā bija Rīgā - 36 centimetri.

Vairākos gados decembra vidū bijis vēl siltāks laiks nekā šogad. Piemēram, 2006.gadā jūras piekrastē gaisa temperatūra šajā dienā paaugstinājās līdz +8 grādiem, savukārt 2000.gada 13.decembrī daudzviet valstī temperatūra sasniedza +7..+9 grādus, tostarp Rīgā gaiss iesila līdz +8 grādiem. Arī 1999.gada 13.decembris visā valstī sākās ar +6..+9 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu