Decembra otrā dekāde bijusi 4,7 grādus siltāka par normu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Decembra otrās dekādes vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija 4,7 grādus augstāka par normu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie dati.

Siltāks laiks kā parasti bija visu periodu visā Latvijā. Gaiss sasila līdz +1..+6 grādiem, 14. un 15.decembrī Kurzemē un Latvijas vidienē vietām arī līdz +7 grādiem. Minimālā gaisa temperatūra lielākoties svārstījās ap nulli. Debesīm skaidrojoties, zemākā gaisa temperatūra bija 20.decembra vēlā vakarā Latgalē, kur gaiss atdzisa līdz -6..-7 grādiem.

Dekādes nokrišņu daudzums visā Latvijā bija lielāks par normu, vidēji pārsniedzot to divas reizes. Vislielākais nokrišņu daudzums bija 18. un 19.decembrī. Pārsvarā lija, brīžiem sniga, tomēr nekur Latvijā stabila sniega sega tā arī nav izveidojusies.

Jau ziņots, ka decembra pirmā dekāde Latvijā bija 3,6 grādus siltāka par ilggadējo vidējo rādītāju un arī turpmāk sinoptiķi prognozē pārsvarā siltu laiku.

Dažās Kurzemes upēs, tostarp Ventas augštecē, ūdens līmenis saglabājas augstāks nekā palu laikā gada sākumā.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu