Ziemassvētkos snigs, līs un ceļi būs ļoti slideni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Visās trijās Ziemassvētku dienās šogad valdīs mākoņains laiks, snigs slapjš sniegs, vietām līs, bet ceļi būs apledojuši un ļoti slideni, tāpēc autovadītājiem un gājējiem jābūt uzmanīgiem, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūrā.

Šodien lielākoties būs mākoņains laiks un palaikam gaidāmi nelieli nokrišņi - sniegs un slapjš sniegs, kas pakāpeniski pāries lietū. Sinoptiķi brīdina, ka, līdzīgi kā pērn, šodien daudzviet iespējams arī sasalstošs lietus un veidosies apledojums, tāpēc gan gājējiem, gan autovadītājiem uz slidenajiem ceļiem jābūt ļoti uzmanīgiem.

Atsevišķos rajonos miglas vai nokrišņu laikā redzamība var pasliktināties līdz 500 līdz 1000 metriem. Šodien pūtīs dienvidu, dienvidrietumu vējš ar ātrumu četri līdz deviņi metri sekundē. Minimālā gaisa temperatūra būs no mīnus 1 līdz mīnus 6 grādiem, dienā maksimālā temperatūra sasniegs plus 3 grādus, bet jūras piekrastē sasils līdz plus 4, plus 6 grādiem.

Pirmās avārijas; cietuši bērni

Šorīt reģistrētas vairākas avārijas slidenu ceļu dēļ, tajās cietuši mazi bērni. Policija aicina autovadītājus ņemt vērā laika apstākļus un braukt apdomīgi.

Valkas un Smiltenes novados ceļu satiksmes negadījumos cietuši divi zīdaiņi - piecus mēnešus un divus mēnešus veci bērni, informēja Valsts policijas preses pārstāve Sintija Virse.

Ap plkst.10 Valkas novadā, Vijciema pagastā, automašīnas «Mazda» vadītāja netika galā ar spēkrata vadību un tas iebrauca grāvī. Ceļu satiksmes negadījumā cieta pieci Igaunijas pilsoņi, tostarp piecus mēnešus veca meitenīte. Pieaugušajiem mediķi sniedza medicīnisko palīdzību uz vietas, savukārt zīdainis pārbaudei nogādāts slimnīcā.

Savukārt plkst.11.11 Smiltenes novadā, Launkalnes pagastā, vieglā automašīna nobrauca no ceļa un apgāzās. Avārijā cieta vīrietis un sieviete, kā arī divus mēnešus vecs zīdainis. Pieaugušajiem mediķi konstatēja vieglus miesas bojājumus un sniedza palīdzību uz vietas, bet bērniņš pārbaudei nogādāts slimnīcā.

Neizvēlas pareizo braukšanas ātrumu

Kā sacīja Virse, abas avārijas notikušas slidena ceļa dēļ - autovadītāji nav izvēlējušies pareizu braukšanas ātrumu un sarežģītajos ceļa apstākļos nav tikuši galā ar spēkrata vadību.

Policija aicina autovadītājus ņemt vērā laika apstākļus un izvēlēties atbilstošu braukšanas ātrumu.

Naktī iespējams lietus

Ziemassvētku naktī lielākoties gaidāms mākoņains laiks, palaikam snigs sniegs, slapjš sniegs, piekrastē iespējams arī lietus, tāpēc naktī ceļi daudzviet būs slideni. Pirmajā Ziemassvētku dienā, 25.decembrī, mazliet skaidrosies, vietām līs, bet austrumu rajonos gaidāms slapjš sniegs un ceļi būs slideni. Saglabāsies mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, bet maksimālā gaisa temperatūra būs plus 1, plus 6 grādi.

Līdzīgs laiks gaidāms arī pirmdien, 26.decembrī, - lielākoties debesis būs apmākušās, daudzviet palaikam gaidāms neliels lietus, naktī austrumos slapjš sniegs.

Austrumos naktī un no rīta ceļi būs slideni, mazliet pastiprināsies dienvidrietumu, rietumu vējš, kura ātrums būs astoņi līdz 13 metri sekundē, bet brāzmās piekrastē varētu sasniegt 20 metrus sekundē. Laiks saglabāsies salīdzinoši silts - naktī minimālā gaisa temperatūra būs no mīnus 2 līdz plus 3 grādiem, piekrastē līdz plus 6 grādiem, bet maksimālā temperatūra pirmdien sasniegs plus 5, plus 9 grādus, prognozē sinoptiķi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu