Elektroapgāde traucēta vairāk nekā 20 000 lietotāju visā Latvijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«AS »Sadales tīkls« strādā pastiprinātā režīmā, atjaunojot elektroapgādi pēc vētras postījumiem. Pašlaik elektroapgāde ir traucēta nedaudz vairāk nekā 20 000 lietotāju, kas ir mazāk nekā 3% no kopējā klientu skaita», informēja AS «Latvenergo» preses sekretāre Ivita Bidere.

Novērsta liela daļa no nakts laikā notikušajiem avārijas atslēgumiem Kurzemē un Vidzemē.

Šonakt, pastiprinoties vēja brāzmām un nelabvēlīgiem laika apstākļiem, pieauga vētras izraisīto avārijas bojājumu skaits. «Sadales tīkla» operatīvās izbraukuma un remonta brigādes, strādājot pastiprinātā režīmā un piesaistot papildu spēkus, ir novērsušas trešdaļu bojājumu un pašlaik norit darbs pie elektroenerģijas apgādes atjaunošanas iespējami īsākā laikā.

Atbilstoši prognozēm, īpaši spēcīgs dienvidrietumu vējš piekrastes reģionos, arī Rīgā, saglabāsies līdz pēcpusdienai. Šajā laikā stiprā vēja dēļ iespējami arī atkārtoti avārijas atslēgumi. Līdz šim lielākie postījumi elektroapgādē rīta pusē konstatēti tieši Kurzemē - Talsos, Tukumā un citās vietās. Pašlaik intensīvi darbi norit Vidzemē - Alūksnē, Madonā, Balvos, Smiltenes-Valkas elektrolīnijās.

Bojājumi jau ir novērsti Cēsu-Piebalgas, Valmieras-Rūjienas elektrolīnijās un citur Latvijā. Nakts laikā avārijas atslēgumu skaits īsu brīdi pārsniedza 30 000. «Sadales tīkls» turpina intensīvi strādāt, lai maksimāli ātri klientiem atjaunotu elektroenerģijas piegādi, uzsvēra Bidere.

«Latvenergo» aicina Latvijas iedzīvotājus vētras vai stipra vēja laikā būt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā, netuvoties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies koki vai zari, vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt iedzīvotāju dzīvību.

Konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā, ziņot Klientu servisam pa bezmaksas tālruni 80 200 404 vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam - 112.

Ja vētras dēļ tiek traucēta elektroapgāde, par atslēgumu un tā novēršanas gaitu klienti tiks informēti ar īsziņas (SMS) palīdzību. Par bojājumiem SMS tiek sūtīti uz datubāzē reģistrēto lietotāju norādīto kontakttālruni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu