Jaunais gads Latgalē un Vidzemē sācies ar nelielu sniegu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

1.janvāra rītā daudzviet Latgalē un Vidzemē zemi klāj līdz trim centimetriem bieza sniega kārta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Trīs centimetri sniega gada pirmajā rītā izmērīti Priekuļu un Rūjienas novērojumu stacijā, Daugavpils apkaimi klāj aptuveni divus centimetrus bieza sniega kārtiņa, bet Alūksnē, Skultē un Zosēnos ir aptuveni centimetrs sniega.

Latgalē sniga 31.decembrī, snigšanu atnesa atmosfēras fronte. Vairāk nekā Daugavpilī, visticamāk, uzsniga Ludzas un Krāslavas pusē.

Savukārt Vidzemei sniegu, tostarp vietām stipru snigšanu, nesa no Rīgas jūras līča nākoši atsevišķi gubu mākoņi. Dažviet Vidzemē vēl snieg.

2011.gads visā valstī sākās ar ļoti biezu sniega segu, daudzviet tā bija dziļāka par 40 centimetriem, Rīgā sniega kārtas augstums pārsniedza pusmetru. Daudzviet Latvijā, īpaši Latgalē, vēl bija saglabājies apledojums, kas izveidojās Ziemassvētkos, un 1.janvāra rītā, kokiem un vadiem neizturot lielo ledus un sniega svaru, kā arī vēja brāzmas, elektroapgāde pārtrūka aptuveni 50 tūkstošiem mājokļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu