Vētra traucē satiksmi Lielbritānijas lidostās un ostās

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritāniju otrdien piemeklējusī vētra apgrūtināja satiksmi Skotijas lidostās un Duvras ostā Lamanša šaurumā.

Papildināts ar jaunāko informāciju

Vēja ātrumam Skotijā vietām sasniedzot pat 100 kilometru stundā lielu ātrumu, nopietni tika traucēta satiksme Glāzgovas lidostā, kas ir lielākā Skotijas lidosta.

Traucēta ir arī vilcienu satiksme starp vairākām Skotijas pilsētām un Londonu.

Tajā pat laikā Duvras osta otrdien bija slēgta vairākas stundas, jo lielā vēja dēļ prāmju kustība no Duvras un Kalē Francijā bijusi pārāk bīstama.

Lielbritānijas policija informē, ka vētras dēļ krītoša koka dēļ dzīvību Tanbridžvelsā dzīvību zaudējis kāds mikroautobusa šoferis. Mikroautobusa pasažierim izdevies izglābties.

Tikmēr Anglijas dienvidaustrumu pilsētā Sari ievainojumus guvis kāds autobusa šoferis, vētrā nolauztam kokam uzkrītot viņa vadītajam transporta līdzeklim.

Otrdien lielā vēja dēļ arī slēgts tika slēgts tilts ceļa posmā Anglijas dienvidos starp Eseksu un Kentu. Savukārt vēja ātrums Velsā otrdien vietām sasniedza 90 kilometrus stundā.

Dānijā vētra sasniegs 36 m/s

Otrdienas rītā Īrijā un Lielbritānijā plosās vētra - vēja ātrums brāzmās Dublinas apkaimē sasniedzis 32 metrus sekundē, Īrijas ziemeļu piekrastē - 47 m/s, savukārt Velsā reģistrētas brāzmas līdz 42 m/s, liecina meteoroloģiskā informācija.

Otrdien vētra skars arī Franciju, Beļģiju, Nīderlandi, Vāciju un Skandināvijas dienvidus. Vairāku valstu piekrastē tiek prognozētas vēja brāzmas līdz 32 m/s, bet Dānijā izplatīts brīdinājums par vēja pastiprināšanos līdz 36 m/s, stiprākā vētra gaidāma naktī uz trešdienu Dānijas ziemeļrietumu piekrastē.

Latvijā pirmā vēja pastiprināšanās gaidāma tuvākajā naktī, kad dienvidu vēja ātrums brāzmās, sākot no valsts rietumiem, sasniegs 12-17 m/s.

Vētra Kurzemes rietumu piekrastē sāksies trešdienas rītā, un dienas pirmajā pusē jūras piekrastē gaidāmas vēja brāzmas līdz 26-30 m/s.

No jūras attālākos Kurzemes novados, dienas gaitā arī valsts centrālajā daļā dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 17-22 m/s, Ziemeļvidzemes piekrastē pēcpusdienā gaidāmas brāzmas līdz 24 m/s. Savukārt valsts austrumos stiprākais vējš pūtīs tikai trešdienas vakarā, kad tā ātrums brāzmās sasniegs 15-17 m/s.

No vēja visvairāk cietīs Kurzeme

Ūdens līmeņa pieaugums piekrastē un upju grīvās nebūs lielāks kā vētrās decembra beigās, plūdi nav gaidāmi. Vēja postījumi, visticamāk, būs mazāki nekā pēc 26. un 27. decembra vētras. No vēja vairāk cietīs Kurzeme, savukārt valsts austrumos, kur iepriekš bija lielākie postījumi, šoreiz tie būs minimāli, prognozē sinoptiķi.

Naktī uz trešdienu, sākot no valsts rietumiem, līs un snigs, trešdien nokrišņi gaidāmi galvenokārt Kurzemē, pievakarē arī citviet valstī. Gaisa temperatūra būs +1..+6 grādi, naktī valsts austrumos -1 grāds.

Slapjš sniegs, lietus un brāzmains vējš gaidāms arī ceturtdien, kad dienvidu vējš brīžiem pastiprināsies līdz 14-19 m/s.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu