Gaisa temperatūra dažviet pazeminājusies zem -8 grādiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Otrdienas naktī un rītā gaisa temperatūra Latvijas lielākajā daļā pazeminājās līdz -1..-6 grādiem, nedaudz vēsāks bija dažviet Vidzemē - Valkā no rīta reģistrēti -7,6 grādi, savukārt Rūjienā naktī bijis pilnu astoņu grādu sals, liecina meteoroloģiskā informācija.

Tā ir līdz šim zemākā gaisa temperatūra, kas reģistrēta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu tīklā, - iepriekšējā zemākā temperatūra bija -7,8 grādi 1.janvāra vakarā Madonā. Savukārt saskaņā ar uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» datiem zemākā gaisa temperatūra bija 21.novembra rītā Ludzas apkaimē, kur tika reģistrēti -8,4 grādi.

Otrdienas rītā debesis virs Latvijas ir daļēji mākoņainas, vietām gaisā virpuļo sīkas sniegpārslas. Pūš lēns mainīga virziena vējš, valsts austrumos - lēns līdz mērens ziemeļrietumu vējš.

Rīgā daļēji mākoņains laiks, vēja tikpat kā nav, gaisa temperatūra 0..-1 grāds. Tāda pati gaisa temperatūra kā Rīgā otrdienas rītā reģistrēta arī Romā, savukārt, piemēram, Spānijas galvaspilsētā Madridē gaiss atdzisa līdz nepilniem -4 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -2,3 grādiem Alūksnē līdz +3,3 grādiem Pāvilostā. Pirmdien Daugavpilī sniega segas biezums pieauga no 2 līdz 5, Alūksnē - no 9 līdz 12 centimetriem (cm), citviet valstī sniega krājumu izmaiņas bija mazākas.

Biezākā sniega sega otrdienas rītā saglabājas Ziemeļvidzemē, kur Valkā, Rūjienā un Alūksnē ir attiecīgi 9, 10 un 12 cm bieza sniega kārta. Citviet sniega segas biezums ir 1-8 cm, vietām valsts rietumu un centrālajā daļā sniega nav.

Jau ziņots, ka trešdien Latvijā gaidāmi pamatīgi nokrišņi un valsts austrumos sniega sega kļūs biezāka, turklāt, pūšot brāzmainam vējam, arī puteņos, prognozē sinoptiķi.

Trešdienas rītā Kurzemē sāks līt, un nokrišņu zona, virzoties uz austrumiem, strauji aptvers visu Latviju, daudzviet nesot sniegu. Visstiprāk snigs Vidzemes un Alūksnes augstienē, kā arī Latgalē, kur līdz vakaram gaidāmi 5-8 cm svaiga sniega. Sniega segas pieaugums būs mazāks, jo nokrišņi pāries slapjā sniegā un, iespējams, arī lietū, turklāt iepriekš uzsnigusī sniega kārta zem jaunā sniega svara sablīvēsies.

Rīgā trešdien gaidāms ilgstošs lietus, dienas pirmajā pusē iespējams slapjš sniegs. Gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +3..+6 grādiem, valsts austrumos - līdz 0..+2 grādiem. Dienvidrietumu vējš brāzmās pūtīs līdz 10-15, jūras piekrastē - līdz 18 metriem sekundē.

Ceturtdien jauna nokrišņu zona no rietumiem šķērsos visu Latvju, nesot pamatīgu lietu un sniegu, gaidāms arī stiprs dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra atkal paaugstināsies līdz +1..+6 grādiem. Stabils sals Latvijā gaidāms no sestdienas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu