Sniega segas biezums valsts austrumos pieaudzis par 3-6 centimetriem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sniega segas biezums Latvijas austrumos trešdien pieaudzis par 3-6 centimetriem, un dziļākā sniega kārta saglabājas Alūksnē, kur zemi klāj 16 centimetru sniega, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Daugavpilī sniega krājumi pieauguši no trim līdz deviņiem centimetriem un nokrišņu daudzums sasniedza piecus milimetrus (mm) ūdens ekvivalenta. Skrīveros nokrišņu bija vairāk - 8 mm - tomēr augstākas gaisa temperatūras dēļ sniega segas biezums mainījies maz - no 8 līdz 9 centimetriem.

Visvairāk nokrišņu trešdien izmērīts Stendē un Skultē - attiecīgi 9 un 10 mm. Pārējā valstī nokrišņu daudzums bija 3-8 mm; Rietumlatvijā tikai lija, bet valsts austrumu daļā pārsvarā sniga.

Maksimālā gaisa temperatūra LVĢMC novērojumu tīklā līdz plkst.20 bija no +0,1 grāda Alūksnē līdz +5,7 grādiem Ventspilī, kur vēja ātrums brāzmās ostā sasniedza 18 metru sekundē.

Jau ziņots, ka ceturtdienas naktī nokrišņi nav gaidāmi, bet dienā no rietumiem atkal sabiezēs mākoņu sega, gaidāms ilgstošs lietus un slapjš sniegs, turklāt būtiski pastiprināsies vējš, dienas otrajā pusē jūras piekrastē gaidāmas rietumu, dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 20-25 metriem sekundē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu