Ceturtdien ļoti stipri lijis Ziemeļkurzemē

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ceturtdien visstiprāk lijis Ziemeļkurzemē, kur nokrišņu daudzums līdz plkst.20 sasniedza 21-23 milimetrus (mm), liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Nokrišņu daudzums Ventspilī bija 21 mm, Stendē - 22 mm, Kolkā - 23 mm. Tādējādi Ventspilī un Kolkā vienas dienas laikā nolijuši 40-45 procenti no visa mēneša normas, Stendē - vairāk nekā puse no janvāra normas. Savukārt kopš mēneša sākuma nokrišņu daudzums Stendē, kā arī Mērsragā jau sasniedzis teju 200 procentu no vidējā ilggadējā mēneša nokrišņu daudzuma.

Citviet valstī nokrišņu daudzums ceturtdien bija 5-15 mm, vien Rīgā tas nepārsniedza 3-4 mm. Valsts austrumos ne tikai lija, bet arī spēcīgi sniga, un sniega segas biezums Alūksnē ceturtdienas vakarā bija 17 centimetru.

Maksimālā gaisa temperatūra bija no +3..+4 grādiem valsts galējos austrumos līdz +6..+7 grādiem Kurzemē un Zemgalē. Visaugstākā gaisa temperatūra reģistrēta Bauskā, kur termometra stabiņš pakāpās līdz +7,4 grādiem.

Rīgā gaiss sasila līdz +7,1 grādam, un tieši tikpat augsta gaisa temperatūra galvaspilsētā bija arī 2005.gada 12.janvārī. LVĢMC ceturtdienas vakarā vēl nebija apkopojis datus par to, vai kādā pilsētā ir pārspēts siltuma rekords.

Vēja ātrums brāzmās daudzviet sasniedza 15-20 metru sekundē, bet Dobelē, Liepājā, Saldū, Rucavā un Ventspilī tika reģistrētas brāzmas līdz 21-23 metriem sekundē, Ventspils un Liepājas ostā - attiecīgi līdz 24 un 25 metriem sekundē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu