Piektdienas rītā daudzviet snieg, ceļi apledojuši

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Piektdienas rītā daudzviet Latvijā brīžiem snieg, vairāk snieg Vidzemē Cēsu un Siguldas pusē, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Gaisa temperatūrai pazeminoties, naktī valsts lielākajā daļā apledojuši ceļi. Piektdienas rītā temperatūra ir -1..+1 grāds, siltāks pretvēja piekrastē - Vidzemes un Kurzemes rietumu piekrastē termometri rāda +2..+3 grādus.

Pūš mēreni stiprs rietumu vējš ar brāzām līdz 8-13 metriem sekundē (m/s), piekrastē - līdz 14-19 m/s. Nakts sākumā Ventspils ostā vēl tika reģistrētas ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 23 m/s. Debesis ir lielākoties mākoņainas, vietām īslaicīgi skaidrojas.

Rīgā brīžiem krīt slapjš sniegs, rietumu vējš brāzmās pūš līdz 11 m/s, gaisa temperatūra +1 grāds.

Jau vēstīts, ka maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +3..+4 grādiem valsts galējos austrumos līdz +6..+7 grādiem Kurzemē un Zemgalē. Visaugstākā gaisa temperatūra tika reģistrēta Bauskā, kur termometra stabiņš pakāpās līdz +7,4 grādiem, savukārt Rīgā gaiss sasila līdz +7,1 grādam.

Ceturtdien ļoti stipri lija Ziemeļkurzemē, kur nokrišņu daudzums dienas laikā sasniedza 21-23 milimetrus (mm) jeb 40-55 procentus no visa mēneša normas. Citviet valstī nokrišņu daudzums bija 5-15 mm, vien Rīgā tas nepārsniedza 3-4 mm.

Stiprākās vēja brāzmas tika reģistrētas Dobelē, Liepājā, Saldū, Rucavā un Ventspilī, kur dienvidrietumu vēja maksimālais ātrums brāzmās bija 21-23 m/s, bet Ventspils un Liepājas ostā - attiecīgi 24 un 25 m/s.

Ūdens līmenis Rīgā nakts sākumā īslaicīgi paaugstinājās aptuveni 120 centimetru virs vidējā līmeņa, bet jau nakts vidū pazeminājās līdz 90 centimetru atzīmei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu