Daudzviet valsts austrumu un centrālajā daļā ir aukstāks par -20 grādiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirmdienas rītā daudzviet Latvijas austrumu un centrālajā daļā gaisa temperatūra ir zemāka par -20 grādiem, taču nesasniedz -25 grādus, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Zemākā gaisa temperatūra - Daugavpilī

Zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Daugavpils novērojumu stacijā, kas atrodas aptuveni desmit kilometru uz ziemeļaustrumiem no pilsētas centra, - tur termometra stabiņš naktī noslīdēja līdz -24 grādu atzīmei. -23..-24 grādi fiksēti arī Kārsavā, Amatas novada Melturos un Apes novada Virešos.

Nedaudz zem -20 grādiem gaisa temperatūra pazeminājusies daudzviet valstī, izņemot Kurzemi. Nepilni -22 grādi reģistrēti arī pie Rīgas - uz apvedceļa Baltezers - Saulkalne. Siltākais laiks saglabājas Kolkā, kur ir tikai -4..-5 grādi, pārējā valstī ir aukstāks par -12 grādiem.

Atmosfēras spiediens jūras līmenī ir 787-790 dzīvsudraba staba milimetri. Tas vairs nepaaugstinās un turpmāk nedaudz pazemināsies, prognozē sinoptiķi.

Pūš galvenokārt lēns austrumu vējš. Debesis virs Latvijas ir skaidras.

Auksti arī Rīgā

Rīgā skaidrs laiks, pūš ziemeļaustrumu vējš līdz četriem metriem sekundē, gaisa temperatūra -16..-17 grādu, lidostā «Rīga» reģistrēts 20 grādu sals.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -10,1 grāda Dobelē līdz -2,5 grādiem Kolkā.

Anticiklona centrā Krievijas Eiropas daļas ziemeļos atmosfēras spiediens sasniedz 795 dzīvsudraba staba milimetrus un gaisa temperatūra vietām pazeminājusies līdz -39 grādiem, bet Somijas austrumos vietām ir -35 grādi.

Var neapmeklēt skolu

Jau ziņots, ka Latvijā skolēni vecumā līdz 12 gadiem izglītības iestādi var neapmeklēt, ja gaisa temperatūra ir zemāka par -20 grādiem pēc Celsija skalas, savukārt skolēni, kuriem ir 13 un vairāk gadu, mājās var palikt, ja sals pārsniedz 25 grādus, atgādina Izglītības un zinātnes ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu