Sals pārsniedz -20 grādu; bērni var neiet uz skolu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Otrdienas rītā daudzviet valsts austrumu un centrālajā daļā gaisa temperatūra noslīdējusi zem -20 grādiem, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Var neiet uz skolu

Skolēni vecumā līdz 12 gadiem var neapmeklēt skolu, ja gaisa temperatūra ir zemāka par -20 grādiem, paredz spēkā esošie normatīvi.

Savukārt skolēni vecumā no 13 gadiem uz skolu var neiet, ja gaisa temperatūra ir zemāka par mīnus 25 grādiem.

Visaukstāk Latgalē

emākā gaisa temperatūra, līdzīgi kā iepriekšējos rītos, fiksēta Kārsavā, kur termometra stabiņš apstājās pie -25,8 grādu atzīmes. Daugavpils meteostacijā, kā arī Apes novada Virešos reģistrēti -24 grādi, bet Ludzas, Madonas, Rēzeknes, Valkas, Viļānu un Zosēnu apkaimē gaiss atdzisa līdz -22..-23 grādiem.

Arī valsts vidienē - vietām Bauskas, Dobeles, Jelgavas un Rīgas apkaimē - sals sasniedza -21..-22 grādus. Augstākā gaisa temperatūra no rīta bija Kurzemes piekrastē un Rīgas centrā, kur pārsvarā nebija aukstāks par -14..-15 grādiem.

Siltāks Kurzemē

Augstākā gaisa temperatūra ir Kurzemes piekrastē un Rīgas centrā, kur pārsvarā nav aukstāks par -15 grādiem.

Mākoņu daudzums pārsvarā ir neliels, nokrišņu nav. Pūš lēns vējš, daudzviet Latgalē, Vidzemē un Zemgalē vēja nav.

Atmosfēras spiediens ir nedaudz pazeminājies un jūras līmenī ir 785-787 dzīvsudraba staba milimetri.

Rīgā neliels mākoņu daudzums, pūš lēns austrumu vējš un gaisa temperatūra ir -14..-16 grādu, piepilsētā gaiss atdzisis vidēji līdz -17..-21 grādam.

Lielākās temperatūras svārstības reģistrētas Zosēnos

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -12,4 grādiem Gulbenē līdz -4,2 grādiem Kolkā. Lielākās temperatūras svārstības reģistrētas Zosēnos (Vidzemes augstienē), kur gaisa temperatūra paaugstinājās no -23,6 grādiem pirmdienas rītā līdz -6,8 grādiem pēcpusdienā, naktī uz otrdienu temperatūra atkal noslīdēja zem -21 grāda.

Otrdienas rītā Somijas austrumos gaisa temperatūra sasniedz -35 grādus, vietām Ukrainā ir -28 grādi, bet kalnu apgabalos Serbijā un Rumānijā valda sals līdz -29 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu