Nedēļas otrajā pusē gaiss atdzisīs līdz - 33 grādiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tuvākajās diennaktīs sals Latvijā pieņemsies spēkā, nakts un rīta stundās gaisa temperatūra vietām var noslīdēt zem -30 grādiem, brīdina sinoptiķi.

Valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra pazemināsies līdz -24..-29 grādiem, vietām Latgalē un Vidzemē, vējam norimstot un ilgāk saglabājoties skaidrām debesīm, gaiss atdzisīs līdz -30..-33 grādiem. Saskaņā ar pašreizējām prognozēm pati zemākā gaisa temperatūra varētu būt naktī uz sestdienu un svētdienu, kad daudzviet iespējamas skaidras debesis un bezvējš.

Sals neatkāpsies arī dienas laikā - maksimālā gaisa temperatūra tuvākajās trīs dienās būs -16..-22 grādi. Dominēs lēns austrumu vējš.

Gaidāms mainīgs mākoņu daudzums un sarma. Vietām nedaudz snigs, stiprāka snigšana iespējama atsevišķās vietās Kurzemē - galvenokārt Rīgas jūras līča piekrastē. Līcis strauji piepildīsies ar ledus gabaliem, apgrūtinot kuģu satiksmi, un ledus veidosies arī atklātas jūras piekrastē.

Tuvāko trīs vai četru dienu periods Latvijā varētu kļūt par aukstāko kopš 2003.gada janvāra sākuma. Lielais aukstums sāks atkāpties ne agrāk kā svētdien.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu