Sals sasniedzis -32 grādus; ir stindzinoši auksti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdienas rīts Latvijā ir aukstākais kopš 2010.gada 27.janvāra - gaisa temperatūra vietām Latgalē un Vidzemē noslīdējusi zem -30 grādiem, bet vēja ietekmē sajūtas var būt kā 40 grādu salā. Turklāt stindzinošs sals gaidāms arī dienas laikā.

Visaukstāk Latgalē

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC), kā arī uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» dati liecina, ka zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Kārsavā, kur naktī termometra stabiņš noslīdēja līdz -32 grādiem, bet uz šosejas A12 starp Ludzu un Zilupi reģistrēts -31 grāds. LVĢMC novērojumu tīklā zemākā gaisa temperatūra plkst. 5 bija Madonā, kur termometra stabiņš tobrīd rādīja -31 grādu.

Piektdienas rītā Latgales un Vidzemes lielākajā daļā ir -27..-30 grādu, pārējā valstī pārsvarā valda 22..26 grādu sals.

Siltāks Kurzemē

Augstāka gaisa temperatūra ir Kurzemes piekrastē, kur plkst. 5 reģistrēti -15,8 grādi Kolkā un -16,4 grādi Liepājā, bet dzesējošās vēja brāzmas rada sajūtu, ka temperatūra ir -30 grādu. Savukārt Daugavpils apkaimē -28 grādi kombinācijā ar 3-4 metrus sekundē stipru vēju rada sajūtu kā pie teju -40 grādiem.

Debesis virs Latvijas ir pārsvarā skaidras, nedaudz vairāk mākoņu ir Kurzemes dienvidos, kā arī Rīgas jūras līča rietumu piekrastē, kur vietām nedaudz snieg. Pūš austrumu vējš 1-7 metri sekundē, Kolkā brāzmās līdz 14 metriem sekundē.

Arī Rīgā liels sals

Rīgā skaidrs laiks, pūš austrumu vējš 3-6 metri sekundē, gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -24..-25 grādiem. Atrodoties vējā, rodas sajūta kā pie -30..-36 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -12,7 grādiem Kolkā līdz -22,5 grādiem Rēzeknē.

Piektdienas rītā vietām Baltkrievijas ziemeļos ir -34 grādi, savukārt dažviet Zviedrijas ziemeļos sals naktī sasniedza 40 grādu.

Stindzinošs sals gaidāms arī dienas laikā

Piektdien Latvijā turpināsies spelgonis - gaisa temperatūra paaugstināsies tikai līdz -16..-21 grādam, dažviet valsts austrumu daļā pat dienas vidū nebūs siltāks par -22..-23 grādiem.

Aukstumu pastiprinās vējš - pūtīs mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš, valsts rietumu un centrālajā daļā brāzmās 6-9 metri sekundē, Kurzemes piekrastē - 11 metru sekundē.

Gaidāms pārsvarā saulains laiks, vairāk mākoņu būs Kurzemē un Zemgalē, kur vietām nedaudz snigs.

Arī Rīgā spīdēs saule un būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Austrumu, dienvidaustrumu vējš brāzmās pūtīs līdz septiņiem metriem sekundē, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -18 grādiem.

Laikapstākļus galvenokārt nosaka anticiklons, bet atmosfēras augstākos slāņos virs Latvijas atrodas ciklons. Mazs ciklons izveidojies Baltijas jūras dienvidos, tā ietekmē pūš ass vējš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu