Eiropā sala upuru skaits pārsniedz 250 cilvēku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Bargais sals, kas turpinās Eiropā prasījis jau vairāk nekā 250 cilvēku dzīvības.

Vislielākais nosalušo skaits ir Ukrainā, kur no pārmērīgas ķermeņa atdzišanas miruši jau 122 cilvēki.

No tiem 12 cilvēki miruši slimnīcās, 32 - savās mājās, bet 78 atrasti bez dzīvības uz ielas.

Valstī izveidotas vairāk nekā 3000 patversmes, lai nodrošinātu cilvēkus ar nepieciešamo siltumu un pārtiku.

Lai gan sestdien tiek solīts nedaudz siltāks laiks nekā iepriekšējās dienās, gaisa temperatūra nepacelsies augstāk par mīnus 22 grādiem pēc Celsija.

Salam dažviet kontinentā sasniedzot mīnus 38,1 grādu pēc Celsija, slēgtas vairākas lidostas, kavējas arī tie lidojumi, kas nav atcelti, traucēta dzelzceļa satiksme un uz aizputinātajiem lielceļiem radušies sastrēgumi.

Itālijas piekrastē sniegputeņa dēļ uz sēkļa uzskrējis kāds prāmis, uz kura atradās 262 pasažieri, kurus gan izdevies no kuģa evakuēt un nogādāt drošībā, un šajā katastrofā cietušo nav.

Eiropiešiem cenšoties rast siltumu aiz slēgtām durvīm, pēkšņi izrādījies, ka Krievijas enerģētikas lieluzņēmums «Gazprom» nespēj apmierināt strauji pieaugušo pieprasījumu pēc dabasgāzes.

Polijā temperatūrai nokrītoties līdz mīnus 27 grādiem, nosalušo skaits sasniedzis 45 cilvēkus.

Biezā sniega kārta paralizējusi satiksmi Bosnijā, kur kāds pacients miris, jo ātrās palīdzības mašīna nav varējusi sasniegt viņa ieputināto ciematu valsts dienvidos.

Traucēta arī sabiedriskā transporta kustība Sarajevā, kur piektdienas vakarā sniega dēļ apstājās tramvaji vairākos maršrutos.

Pat Serbijas, Horvātijas un Bosnijas-Hercegovinas prezidentiem sniega dēļ piektdien nācās aizkavēties Jahorinas slēpošanas kūrortā, kur notika viņu tikšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu