Valkā sals sasniedz 27 grādus, bet Daugavpilī ir tikai -12 grādu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: reu

Otrdienas rītā zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Valkā, kur termometra stabiņš plkst.8 noslīdēja līdz -27 grādiem, savukārt siltākais laiks ir Daugavpilī - tikai nepilni -12 grādi, liecina meteoroloģiskā informācija.

Minimālā gaisa temperatūra pagājušajā naktī un otrdienas rītā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu tīklā bija no -17..-18 grādiem Daugavpilī, Dobelē, Madonā, Rēzeknē, Skrīveros, Kolkā, Liepājā un Ventspilī līdz -23..-25 grādiem Ainažos, Jelgavā, Mērsragā, Rūjienā un Zosēnos.

Mākoņu daudzums pārsvarā ir neliels, valsts dienvidaustrumu daļu sedz biezāka mākoņu sega, vietām Latgalē gaidāms sniegs. Pūš lēns vējš, daudzviet valda bezvējš.

Rīgā debesis skaidrojas, pūš lēns mainīga virziena vējš un gaisa temperatūra sākusi paaugstināties. Minimālā gaisa temperatūra naktī pilsētas centrā bija -17,6 grādi, bet starptautiskajā lidostā «Rīga» fiksēts 22,5 grādu sals.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -7,2 grādiem Ventspilī līdz -15,9 grādiem Rēzeknē.

Arī citviet Eiropā liels sals

Lieli gaisa temperatūras kontrasti saglabājas Skandināvijā. Agrā otrdienas rītā Norvēģijas, Zviedrijas un Somijas ziemeļos sals vietām sasniedza 37..40 grādu, savukārt Somijas piekrastē vietām bija -1 grāds, Norvēģijas piekrastē - pat +5 grādi.

Eiropas lielākajā daļā turpinās aukstuma vilnis, tostarp vietām Francijā, Beļģijā un Nīderlandē gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -18 grādiem

Otrdien gaidāms pārsvarā saulains, Latgalē - mākoņains laiks

Otrdien Latvijas lielākajā daļā spīdēs saule, vien Latgalē debesis pārsvarā klās mākoņu sega un vietām nedaudz snigs.

Pūtīs lēns vējš. Gaiss sasils līdz -7..-12, Kurzemes piekrastē - līdz -5..-6 grādiem.

Rīgā debesis skaidrosies. Pūšot lēnam vējam, saule gaisu sasildīs līdz -8 grādiem.

Laikapstākļus Latvijā nosaka anticiklons.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu