Latvijā valdījis bargs sals; gaiss atdzisis līdz -28 grādiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Agrā svētdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir no -6..-7 grādiem jūras piekrastē Kurzemē līdz pat -27..-28 grādiem dažviet valsts austrumos, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Zemākā gaisa temperatūra naktī reģistrēta Daugavpils meteoroloģiskajā stacijā un Kārsavā - attiecīgi -27,2 un -28,4 grādi. Tik liels sals bija zemākajās vietās, kur ilgstoši saglabājās bezvējš, bet vietām citviet Latgalē un Vidzemē, piemēram, dažviet Alūksnes, Cēsu, Smiltenes, Valmieras un Ludzas apkaimē, gaisa temperatūra nenoslīdēja zemāk par -18..-21 grādu.

Valsts centrālajā daļā gaiss naktī atdzisa līdz -17..-24 grādiem, bet Kurzemes piekrastē nebija vēsāks par -8..-12 grādiem.

Valsts rietumu un centrālajos novados debesis daudzviet ir apmākušās un vietām mazliet snieg, bet Latgalē, Vidzemes lielākajā daļā un Zemgales austrumu pusē saglabājas skaidrs laiks. Pūš lēns līdz mērens dienvidu vējš.

Rīgu no rietumiem pārklāj mākoņu sega. Pūš dienvidu vējš līdz pieciem metriem sekundē, gaisa temperatūra -18 grādu, Pierīgā - līdz -21 grādam.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -4,2 grādiem Pāvilostā līdz -12,2 grādiem Dobelē. Lielākās gaisa temperatūras svārstības novērotas Zosēnos (Vidzemes augstienē), kur spožās saules un bezvēja dēļ gaisa temperatūra paaugstinājās par nepilniem 22 grādiem - no -26,1 grāda rītā līdz -4,5 grādiem pēcpusdienā.

Zemākā gaisa temperatūra Eiropā svētdienas rītā reģistrēta Saratovas un Volgogradas apgabalā Krievijā, kur termometra stabiņš vietām noslīdējis zem -38 grādiem, kā arī Baltkrievijā un Ukrainā, kur valda sals līdz -33 grādiem. Centrāleiropas valstīs daudzviet ir aukstāks par -20 grādiem, un sals ir visā Eiropā, izņemot Īriju un dažas Vidusjūras salas. Arī Āfrikas ziemeļos gaiss dažviet atdzisis līdz -8 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu